ANNONS:
ANNONS:

AIF flyttar till Alströmervallen

På grund av ombyggnationen av Mjörnvallen blir Alingsås IF tvunget att spela alla vårens hemmamatcher på konstgräs.
– Inte optimalt, men det blir svinsköj när allt är klart, konsaterar lagkaptenen Andreas Glännbro. Alla som besökt Mjörnvallen de senaste åren vet att läktaren varit i stort behov av renovering. Nu när det blir verklighet får det på kort sikt negativa konsekvenser för Alingsås IF.

– Klart det är tråkigt att vi för tillfället inte har någon riktig samlingspunkt. Men läktaren har ju varit fallfärdig ett tag så det är bara att ta de här månaderna, säger Andreas Glännbro.

Även om det inte ska göras något med gräsmattan räcker omklädningsrummen inte till för att hemmamatcherna ska kunna spelas på Mjörnvallen. Det betyder att AIF blir kvar på Alströmervallen även efter försäsongen.

– Vi har faktiskt inte lyft frågan om vi spelare hellre hade velat spela på naturgräs någon annanstans. Men eftersom vi är på Alströmer hela försäsongen blir det naturligt att fortsätta där hela våren. De senaste åren har ju ändå de första matcherna varit på konstgräs, säger Glännbro, som berättar att viss träning kommer att kunna bedrivas på Mjörnvallen.

– Vi kommer att träna en del där, och växla mellan Alströmer och Mjörnvallen. Det beror väl på vilket underlag nästa match spelas på skulle jag tro.

Vilket underlag föredrar du?

– Jag väljer naturgräs alla dagar i veckan.

I juli månad ska ombyggnationen vara klar, och Andreas ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna.

– Det blir svinsköj så klart, med både nya omklädningsrum och ett gym. Så det är värt att ta de här tråkiga månaderna för att få en ny anläggning.

Lämna en kommentar