ANNONS:
ANNONS:

Alingsås Football Club heter den nya elitklubben

Alingsås Football Club. Det blir namnet på den nya elitföreningen i Alingsås.
– Vi vill vara hela Alingsås stolthet, säger klubbens första ordförande Joakim Larsson.

Joakim Larsson blir klubbens första ordförande.

På lördagen samlade Holmalunds IF Dam sponsorer och andra intressenter för att presentera den nya elitklubben. Tidigare i år blev det klart att damsektionen ska bryta sig loss från Holmalund, och till en början undersöktes möjligheterna att samarbeta med en befintlig klubb. Huvudspåret blev Alingsås KIK, men när de avböjde samarbete för ett par månaders sedan byttes fokus mot att starta en helt ny klubb.

Det har nu mynnat ut i Alingsås Football Club som från och med nästa säsong blir stadens nya elitklubb.

– Tjejerna i Holmalund har haft det väldigt motigt egentligen ända sedan gick upp i Elitettan. Det har blivit tydligt att Holmalund vill vara en breddförening i första hand, säger Joakim Larsson, som också nämner de senaste årens tränarrotationer och kubbhistorier som oroskällor.

– De har verkligen stormat kring det här laget. Men ur det här har man lyckats vända det till något positivt.

Nu blir det minst sagt en nystart för laget. Ny hemmaplan blir Mjörnvallen där Alingsås IF öppnat upp dörren till ett samarbete. Dagens A-plan blir matcharena även för Alingsås FC och det finns en stark tro och vilja hos AIF att lösa det praktiska med omklädningsrum och annat. Joakim Larsson och hans kollegor i HIF är så klart oerhört tacksamma mot att AIF öppnat upp sin anläggning för den nya föreningen, och Morgan Svensson från AIF:s styrelse var på plats och förklarade hur de ser på saken.

– Ska det bedrivas elitfotboll på någon arena i Alingsås tycker vi att det ska vara på Mjörnvallen. Vi har själva en vision om att spela elitfotboll på herrsidan så det kändes naturligt att försöka hitta en lösning. Sen är vi trångbodda med vår fotbollsverksamhet och friidrotten, men vi är övertygade om att vi ska lösa detta, säger Morgan Svensson.

Dessutom kommer kommunen investera så att det kan byggas två nya naturgräsplaner i anslutning till Mjörnvallen. Detta för att säkerhetställa träningsmöjligheter.

– Ett ärende är på väg upp i kommunstyrelsen där vi kommer att klubba en investering som gör att två nya naturgräsplaner anläggs vid Mjörnvallen. Det är inspirerande med en förening som vågar drömma och då vill kommunen gärna vara behjälplig med infrastrukturen. Dessutom är det ett bra steg med två nya planer inför projektet med Gothia Cup, säger kommunalråd Daniel Filipsson (M).

Att våga drömma är ett av ledorden för nya Alingsås FC. Stjärnan i klubbmärken står för att man siktar mot just stjärnorna och att symbolen är rund står för omhändertagande. Namnet Alingsås Football Club har också ett syfte.

– Vi vill vara hela Alingsås fotbollsklubb. Därav namnet, säger Joakim Larsson.

Vad det gäller dräkterna är utseendet på dem ännu inte klara.

– Tjejerna ska tillsammans med en partner vara med och ta fram en kollektion som vi sedan kommer att visa på en modevisning, säger Joakim Larsson, som berättar att fokus på just event kommer att vara stort för den nya föreningen.

– Vi ska göra väldigt starka event. På så sätt kommer både vårt och våra parters varumärken att växa. Det är ett nytt typ av partnerskap som vi vill stå för.

Lämna en kommentar