ANNONS:
ANNONS:

Ungt Holmalund imponerar i F19-serien

Vid sidan av spel i Elitettan och division 3 har Holmalunds IF även ett lag i Svenska Spel F19 södra. 
– Målet innan säsongen var topp sex, och det har vi fortfarande möjlighet att klara av, säger tränare Andreas Blomgren.

Blomgren
Andreas Blomgren.

Mikael Prodér jobbade hårt för att Holmalund skulle få med ett lag i F19-serien under hans tid i klubben och det kan mycket väl ha visat sig vara rätt väg att gå. I söndags vann Holmalund mot QBIK med 3-0 och befäster sin position i mitten av tabellen.

– Vi har lagom många tjejer för att dra runt våra tre lag så det här känns som en bra organisation, säger Andreas Blomgren.

F19 har ingen egen träningstrupp utan spelare plockas från både A-truppen och akademin. En dryg handfull tjejer är skrivna i F19-laget medan resten lånas in från Akademin, vilket man får göra till den här serien.

– Vi får även använda oss av några överåriga om det är några äldre A-lagsspelare som behöver matcher. Men oftast ställer vi ett väldigt ungt lag på banan, säger Andreas Blomgren, som berättar att stommen ofta utgörs av det gänget som vann Gothia Cups F16-klass i somras.

– Vi har väldigt många tjejer födda -00 och -01 som vi vann Gothia med. Där har hela gruppen utvecklats enormt mycket den här säsongen så det är riktigt roligt att arbeta med de här tjejerna.

Det unga gardet toppar division 3 med Akademilaget och ligger nu, efter segern i söndags, på en sjätteplats i F19-serien.

– Målet innan säsongen var topp sex, och det har vi fortfarande möjlighet att klara av.  De bästa lagen som Rosengård och Göteborg är ju riktigt bra men vi har stått upp bra i alla matcher.

Moa Edrud, Beatrice Persson och Lisa ”Mini” Johansson har alla fått ögonen från flicklandslagen på sig, men Blomgren menar att det finns fler talangfulla spelare än så i klubben.

– Det finns väldigt många och det är nästan helt omöjligt att välja ut någon eller några. För att vinna Gothia måste man ha både en bra startelva och vassa spelare att slänga in och det har vi visat hela säsongen att vi har.

I matchen mot QBIK gjordes målen av Lisa ”Mini” Johansson, Madeleine Mårtensson och Maja Udd.

Här kan du se tabellen i Svenska Spel F19 södra.

Här kan du läsa mer om Svenska Spel F19.

2 svar på ”Ungt Holmalund imponerar i F19-serien”

Lämna en kommentar