ANNONS:
ANNONS:

"Alla föreningar har sina eldsjälar"

Den här veckan är det Felicia Wingfors som skriver gästinlägg här på sidan. I dag skriver hon bland annat om hur viktigt det är att hela förening drar åt samma håll och pratar samma språk för att man ska nå framgång.

Felicia

Kommunikationen. Det är bland det viktigaste när man spelar en lagsport och är medlem i en förening. Att vara ärlig så att man tillsammans skapar det bästa möjliga och lyckas. För som vi alla vet, att lyckas är en fantastisk känsla.

Som sagt, att lyckas är en av de mest positiva känslorna. Att se andra lyckas, att lyckas ihop som ett lag eller att lyckas själv. I en förening gäller det att lyckas ihop, hedras och bli glad över andras framgångar. Små som stora. För att komma hit så är det flera parter som behöver vara inblandade. Samarbeta, lyssna på varandra och framförallt vara ärliga.

Alla föreningar har sina egna eldsjälar, de som lägger ner så mycket tid för att sin egna förening ska lyckas, att de som är medlemmar i föreningen ska trivas. I med- och motgång.

I Sollebrunns AIK har vi flera, till exempel våra lagledare för seniorlagen, Lena Karlsson och Fredrik Westberg. De finns där som stöttepelare i alla lägen, ställer alltid upp och gör sitt yttersta för att vi som spelare ska få bästa förutsättningarna innan match och träning.

Men i en förening finns det flera parter än eldsjälarna som ska klicka och passa ihop, hjälpa varandra för att hela föreningen ska fungera och lyckas. Då är det viktigt att kommunicera, vara ärlig och säga vad man tycker redan från början. Från styrelse till spelare.

Vi hade en tränare för några år sedan. Fanns ingen jag kunde bli så vansinnig på som på honom, stå och skrika på, men han var också den bästa tränaren jag någonsin haft. Han såg varje individ, lyssnade och det enda han ville var att alla enskilda spelare skulle se sig själv som bäst. Det var därför han kunde bli så galen på träningar och matcher, i stundens hetta. För att spelarna inte trodde på sig själva. Men han lyssnade på oss och (oftast) kunde vi ha vettiga diskussioner. Vi kommunicerade mycket och han lyckades, vi tog oss tillsammans upp till tvåan. Vi lyckades också mycket tack vare att vi hade en bra styrelse bakom oss där vi kunde bolla tankar om olika situationer. Framgången av detta firades på SAIK:s 80 årsjubileum, bland det roligaste jag varit med om, hela byn firade.

Detta hoppas jag även att vi som förening kommer vara med om i höst när det är dags för herrarna att ta hem seriesegern.

…………………

Med blandade känslor åkte jag tillbaka till Spanien i söndags. Vi fick under helgens match årets första poäng efter en bra lag- och kämparinsats. Glädjen jag kände och fick se i mina lagkamrater då fick mig till tårar, tjejerna är värda det här. Även för att det var sista matchen jag gjorde i Sverige och Sollebrunn på ett bra tag. När jag kommer tillbaka till Nya Bjärkevi nästa gång är jag redo för att bli spelande tränare och dela med mig av mina nya erfarenheter från Spanien.

…………………

Förresten, att glädjas åt varandras framgång är något jag hoppas vi alla lokala lag kommer göra ihop i november när vår lokala fotbollsgala anordnas, ses där och trevlig midsommar på er!

FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar