ANNONS:
ANNONS:

”Alla har höjt sig sedan november”

Alingsås IF är skyhög favorit i södra fyran. Och inte tonas det hela ner efter en liten försäsongskoll med Niklas Klingberg.
– Alla spelare har höjt sig ett eller två snäpp sedan november, säger AIF-tränaren.

Alingsås IF har valt att ligga på tre träningstillfällen plus match. Men för att få en större mängd är två av dagarna så kallade dubbelpass.

– Vi kör löpning efter planpasset på tisdagar och på torsdagar inleder vi med styrka innan vi går ut på planen, säger Klingberg, som är mycket nöjd med sina första månader på Mjörnvallen.

– Vi hade en liten dipp i månadsskiftet januari-februari men nu har vi höjt oss igen och matchen nu i helgen var extremt bra. Också roligt att alla spelare verkligen vill något och anammar mina och Calles (Skoglöf) idéer, och jag måste säga att alla spelare har höjt sig sedan november. Det är även Calle inne på som har sett killarna i ett par år.

Den största nya idén som Klingberg håller på att arbeta in är ett nytt spelsystem. En trebackslinje och en ensam spets längst fram mynnar ut i sifferkombinationen 3-4-2-1.

– Jag har spelat det själv tidigare, men den största anledningen till att vi satsar på det är att det passar våra spelartyper. Vi tror att det är så här vi får ut mest av flest spelare, och hittills har det också fungerat väldigt bra. Vi äger mycket boll i matcherna, och grabbarna har varit lyhörda och vill lära sig nya saker.

Hittills har Andreas Glännbro och Axel Heljegård agerat ensam anfallare En roll som Klingberg beskriver som ganska fri.

– De har alla möjligheter att droppa ner hämta boll, men då måste det komma djupledshot från andra spelare. Men det ser jag inte som några problem med de spelare vi har i truppen.

Hittills har tre matcher spelats, varav en i DM:s gruppspel där man överlag möter gäng från lägre divisioner.

– Egentligen hade vi kanske velat ha någon mer match mot tuffare motstånd men där är vi inte riktigt än.  Men samtidigt är det viktigt att göra jobbet och vinna alla tävlingsmatcher också.

När Klingberg ombeds välja ut den spelare som sett hetast ut på försäsongen faller valet föga överraskande på Oliver Östlind.

– Som sagt så har alla utvecklats, men Oliver har ju sett extremt bra ut. Han har gjort många poäng och skapat det tredubbla under matcherna.

Lämna en kommentar