ANNONS:
ANNONS:

”Alla kan lyckas om jobbet läggs ner”

Jesper Lindberg är tillbaka med en ny text. I dag om Östadkulles enda utlandsproffs, Beatrice Persson.

Det krävs något alldeles extra för att lyckas inom fotbollen, och att gå från att vara en duktig fotbollsspelare till ett proffs kan för många vara förödande stort. Oftast krävs det att hela vardagen andas fotboll och man styr sitt liv efter fotbollen mer än något annat. Detta är något som vår lokala profil Beatrice ”Bea” Persson har gjort, och det har gett resultat. Från första träningen på Lenavallen i Östadkulle har Bea nu klättrat till den absoluta eliten inom fotbollen. För er som inte vet så har Bea de tre senaste säsongerna spelat för både Limhamn/Bunkeflo och Rosengård i Damallsvenskan, men inför årets säsong lämnade hon serietvåan Rosengård för ett satsande Vittsjö. I Vittsjö har dock speltiden varit minimal och inför OS-uppehållet hade det bara blivit 193 minuter på de 10 inledande matcherna.

Men ibland kan det räcka för att visa vilken spelare man är och vill bli. Trots den minimala speltiden och noll mål på kontot blev det i förra veckan klart att Bea Persson skriver kontrakt med danska mästarna Brøndby IF, och med Östadkulle SK som moderklubb kan jag snabbt konstatera att ÖSK nu har fostrat sitt första utlandsproffs.

Jag vet att på pappret anses inte ÖSK vara Beas moderklubb men någonstans måste det ändå framhävas att de första åren spelade hon i en liten landsbygdsförening med idén att fotboll ska vara roligt. Det visar att oavsett vart man är ifrån eller vart man börjar spela så kan man alltid lyckas och nå toppen. Men det finns tre saker som jag anser har gett Bea chansen till ett proffsliv utomlands.

Det första är att det finns en talang och en vilja att alltid arbeta och göra sitt bästa så fort hon kommer ut på planen. Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård konstaterade att “hon har en spännande spelstil och kan göra saker med boll i fart som är speciellt”.

Det andra som jag vill trycka på är hennes vilja att alltid utvecklas och bli bättre. Arbetet som dagligen läggs ner har gett resultat och det är något som många borde ta med sig. Inget kommer gratis och vill man uppnå något måste man lägga ner jobbet för att göra det möjligt.

Det sista som har haft en stor betydelse för Bea är hennes mod att våga ta nästa steg för att utvecklas. Från starten i Östadkulle till danska Brøndby har Bea avverkat sju klubbar och allt för att utvecklas så mycket som möjligt. Har det funnits en möjlighet att ta nästa steg så har hon tagit den och förvaltat den på bästa sätt.

Avslutningsvis kan jag säga att Beas äventyr säkert inte slutar här och att Brøndby bara är början på en lysande karriär. Detta visar bara att alla kan lyckas om jobbet läggs ner, för jag kan lova er att det var få som trodde att en tjej från lilla Bergstena en dag skulle skriva utlandskontrakt.

FAKTA JESPER LINDBERG
Födelseår: 2000.
Familj: Mamma Cilla och min bror Melvin.
Bor: Bergstena med familjen.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK.
Lokal favoritklubb: Östadkulle SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i seniortruppen, även med i en utvecklingsgrupp som jobbar för att göra Lenavallen till en mötesplats för hela Östadkulle.

Lämna en kommentar