Andra raka för VIK

TV: Vårgårda IK gjorde en hyfsad första halvlek och en bra andra halvlek. Det räckte till seger med 3-1 mot Tibro AIK.
– Det var nog rättvist sett till våran andra halvlek, säger Peo Häggström.

Referatet med Jonas

VIK

Den första halvleken blev en jämn historia. Tibro visade direkt att de kommit till Tånga för att bjuda upp till dans och var inledningsvis det laget som höll mest i bollen. Efterhand fick även VIK tag i lädret och lagen turades om att bygga upp anfall i lugn och ro. Matchens första stora chans uppstod dock efter en brytning högt upp i banan när David Lager roffade åt sig bollen och arbetade sig till ett friläge, men Adam Johansson i Tibros mål avstyrde. Efter det hade VIK ett par bra chanser ytterligare, inte sällan i samband med fasta situationer där Karl-Anton Pettersson och Anton Vilstrup måttade in bollarna med fin precision.

Åt andra hållet var Tibro absolut inte ofarligt. Rasmus Karlsson avslutade från straffområdeslinjen rakt på Niklas Eriksson, ock VIK-keepern hade en handfull chanser och halvchanser att avstyra utöver det. Bland annat var Niclas Krantz på väg igenom centralt i banan men Eriksson hann ut i absolut sista sekund.

I andra halvlek hände det desto mer i målväg, även om VIK:s 1-0 kom från egentligen ingenstans. Högerbacken Richard Wartmark lyfte fram bollen mot straffområdet och Samuel Nordqvist krockade med både målvakt och mittback. Hela trion blev liggandes, och fick se Wartmarks boll studsa in in i nät. Minst sagt retligt för bortalaget.

Vårgårda fick energi av målet och var för en stund laget som styrde på planen. Jonas Aronsson hade ett ypperligt läge att göra mål efter ett fint anfall på vänsterkanten, men istället var det Samuel Andersson som gjorde 2-0. Inhopparen Benjamin Hacker slog ett väl avvägt inlägg och Sampa drog distinkt till på volley.

Någon lugn och ro blev det emellertid inte för hemmalaget. Tibro reducerade bara minuten senare och det blev en spännande sista kvart. Men gästerna skapade ingen riktig bra kvitteringschans utan istället rullade inhoppande Adam Borhammar Wahlin in 3-1 i matchens döende sekunder.

– Första var knackig, men i andra höll vi ihop laget bättre och kom också in bakom deras backlinje på ett bättre sätt. Och det är en skön start med två raka segrar, säger en nöjd Peo Häggström.