ANNONS:
ANNONS:

André: ”En bredsida om vårsäsongen”

I dag är André Nilsson gästskribent här på sajten. Den här gången bjuder han på en personlig sammanfattning av vårsäsongen, med mest fokus på mellersta trean.

Nu när uppehållet är så parkerar vi, Holmalunds herrar, på sjätteplats i tabellen. En bra start följd av många onödiga poängtapp samt några matcher där vi helt enkelt inte räckte till. Fem poäng till kval uppåt, sex poäng till kvar neråt. Det är tecken på hur jämn vår serie är i år.

 

Höjdpunkten för vår del är givetvis derbysegern mot Alingsås IF där vi vann borta med 3-1.  Oerhört skön seger. Tyvärr för vår del har vi inte kommit upp i samma nivå många utav de andra matcherna, och det visar sig givetvis i tabellen. Så var det i vårt andra derby under våren.  Gerdsken vann med 2-1 och var numret större. Inte mycket att säga om.

 

Men, hyllas dom som hyllas bör. Gerdsken alltså. Vilken vårsäsong dom har gjort! Att som nykomlingar i division 3 gå ut och ta så mycket poäng som de har gjort är onekligen imponerande. Ledning i serien med fyra poäng och det skulle inte förvåna mig om dom lyckas behålla den, nu får dom väl i alla fall ses som favoriter..

 

Annat nämnvärt från vår serie då? Ja, Hestrafors imponerar. Två tunga skalper de sista matcherna nu innan uppehållet där dom först vann borta mot oss och sedan även tog tre poäng mot Gerdsken sista matchen. Imponerande. Nu verkar det som att Knicken verkligen har hittat rätt med det laget, snyggt jobbat!

 

Utöver vår serie då, vad är det mest som har dragit till sig uppmärksamhet från mig i den lokala fotbollen?

 

Man måste ju bara nämna Östadkulles herrar. Elva (!) raka segrar är ingenting som man snackar bort i första taget. Har endast sett dom i en match i år, mot BK Spark. Men då var det inte så mycket att säga om, fullt rättvist seger.  Även damlaget ska givetvis ha sitt omnämnande då dom också leder sin serie. Två poäng före och en match mindre spelad är starka papper. Kan bli en overkligt bra säsong för den föreningen.

 

Utöver fotbollen då, vad finns att rapportera från semestern?

 

Jag, Adam Axede och Linus Krantz körde en weekend nere i Halmstad. Skönt att komma iväg lite nu när man väl är ledig från fotbollen, välbehövligt. Och nej Ängberg, du behöver inte oroa dig, vi besökte faktiskt gymmet också.

 

Annars för egen del har det varit lugnt. Besökte Halmstads travbana när det var Sprintermästaren. Jag körde, så blev fullt fokus på hästarna och spelen. Träffade dock några andra alingsåsare där, dom körde garanterat inte någon bil därifrån… Men lugn grabbar, här nämns inte några namn.

 

Vill ni ha ett tips på vad man kan göra i veckan förresten? Holmalunds F17 är med i Gothia Tipselit Trophy. Det är alltså Gothia Cups elitklass där dom bjuder in åtta svenska lag och åtta stycken utländska. Vilken grej! Så det kan jag rekommendera.

 

Oavsett så tycker jag att man ska åka dit och kolla några matcher. Får se hur det blir för min del, vem jag ska ta mig dit och kolla med. Fronken som annars är het på att åka dit och scouta har flytt till Belgrad… Får väl se när den grabben är tillbaka i stan.

 

Nästa vecka är min semester slut. Då börjar både fotbollen och jobbet. Då ska vi se till att göra en riktigt bra höst med Holmalund, så får vi se hur långt det räcker. Jag personligen ska bara se till att få ordning på mitt knä som har bråkat lite med mig det senaste.

 

Må väl vänner, hoppas sommaren är fin så ses vi runt den lokala fotbollen i höst.

 

FAKTA ANDRÈ NILSSON
Födelseår: 1995.
Familj: Pappa Mätarjanne, mamma Inger samt två systrar, Elin och Emmy.
Bor: Fortfarande hemma, ändras förhoppningsvis snart.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF och Örgryte IS.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar