ANNONS:
ANNONS:

Andreas grönvit hjälte

TV: Förra veckan förlorade AIF två poäng på övertid. I dag tog man tillbaka dem när Andreas Johansson gjorde 2-1 på frispark med klockan på 90 minuter. Det målet betydde seger mot IFK Tidaholm hemma på Mjörnvallen.

Det var ingen vidare underhållning åskådarna bjöds på under den första halvtimman. Mest långa bollar från båda lägren, där Andreas Johansson stångades mot Tidaholms mittbackar och gästernas anfallare gjorde detsamma mot Adam Borhammar Wahlin och Felix Hjertqvist Jonsson.

Det var dock Tidaholm som kändes farligast inledningsvis, men James Clark tvingades inte göra någon kvalificerad räddning. Istället nickade Anton Sandgren över när gästerna skapade sin bästa chans efter dryga halvtimman.

Bara minuter senare small det åt andra hållet. Marcus Johanssons skott fastande i täcket och hamnade framför fötterna på Chris Balkerud som ordnade hemmaledningen.

Tidaholm svarade med en farlig inläggsfrispark som sånär resulterade innan matchen tvingades till ett längre avbrott. Adrian Grahn skallade ihop med en bortaspelare och smällen ekade otäckt över Mjörnvallen. Grahn blev liggandes en stund innan han lagkamraterna bar in honom i klubbhuset i väntan på ambulans.

Axel Heljegård byttes in som mittback med Adam Borhammar Wahlin flyttade ut som vänsterback när spelet drog igång igen. Då var det AIF som avslutade halvleken bäst när Oliver Östlind var snubblande nära att ta sig igenom och David Johansson sköt utanför i bra läge strax utanför straffområdet.

I den andra halvleken var det Tidaholm som började piggast. Men det dröjde en dryg kvart innan målchanserna kom på allvar, men då var det å andra sidan riktiga kanonlägen. Först sköt Linus Johansson i insidan av stolpen innan hemmaförsvaret skyfflande undan returen. Minuter senare var kvitteringen ett faktum. Ständigt farlige Dennis Bergström sköt, och Anton Sandgren rakade enkelt in returen från James Clarks nävar.

Strax där på hittade Andreas Johansson fram till en löpande Oliver Östlind med en delikat passning, men fri med målvakten lyckades Östlind inte få igenom avslutet. Samme Östlind bröt en stund senare in från högerkanten och avslutade, men även den duellen vann målvakten Andreas Jonsson.

Annars blev det en ganska öppen slutkvart av matchen. Tidaholm gick lite hårade för segern, men hemmalaget skulle få sista ordet. Andreas Johansson, som lagt ett par frisparkar tidigare i matchen, la upp bollen och med vristen tryckte han in 2-1 just intill stolproten. Mycket snyggt, och tre viktiga grönvita poäng på kontot.