Annelund numret större i derbyt

TV: Annelund står på full pott även efter derbyt. Hemma mot Herrljunga SK vann de gröna till slut med klara 4-0.

Referatet med Jonas

hsk

Annelunds IF fick en smakstart på matchen när Tobias Andersson nickade in Krille Holméns hörna redan efter några minuter. Men HSK lät sig inte nedslås av det utan arbetade sig så småningom in i matchen. Fidan Tahiri fick snart en stor kvitteringschans på Fredrik Lagers inspel, men Christian Carlsson, som vikarierade i Annelunds mål, räddade närskottet. Efter det hade HSK en bra period men hade lite svårt att komma rätt på det sista tredjedelen. Mot slutet av halvleken fick Annelund tag i bollen på ett bättre sätt igen och var då också nära att utöka ledningen. Ett mål dömdes bort för offside, medan Alexander Troije i gästernas mål var på alerten och gjorde så 1-0 stod sin i paus.

I andra halvlek blev det i princip samma start. Efter några minuter fick Annelund hörna och Krille Holméns känsliga högerfot hittade pannan på en lagkamrat. Den här gången var det Gustav Carlsson som stod helt solo vid den bortre stolpen och bockade in 2-0.

Det blev starten på en lång hemmadominans. HSK fick inte tag i bollen alls, utan Krille Holmén och Andreas Johansson vann mitten och styrde därifrån matchen. Krille spelade fram Gurra Carlsson som bommade öppen kasse innan Krille själv fick ett friläge. Då avslutade den spelande tränaren elegant och lobbade in 3-0.

Med tio minuter var HSK på väg upp i en kontring men domaren valde att blåsa av Felix Tidén för offside. Medan bortaspelarna beklagade sig över det vände spelet snabbt och William Holgersson krutade in 4-0 till Annelund.

Visseligen skapade HSK ett par chanser efter det, men Christian Carlsson sträckte ut och höll nollan. Den första ronden i slaget om Herrljunga kommun gick alltså ganska klart till Annelunds IF.

I hemmalaget visade Krille Holmén i andra halvlek att han har en nivå mer i kroppen än de flesta andra i division 5. I övrigt var anfallarna Gabriel Holmén och Gustav Carlsson ständigt på språng, och Tobias Andersson och Alex Forsberg bilade ett stabilt mittbckspar.

I HSK gjorde Emil Johansson ofta bra saker, men fick lite för lite boll att jobba med när han flyttades upp i anfallet i andra halvlek. Även mittbackarna Anders och Martin Lund slet på förtjänstfullt, och även Alexander Troije förtjänar ett omnämnande för sina många fina ingripanden.