ANNONS:
ANNONS:

Ännu en vecka avklarad

En för egen del intensiv fotbollshelg är till ända. Här kommer mina reflektioner på det som hänt de senaste dagarna.

Bredsidan

Jag var på plats för att se Holmalund mot Skara i lördags. Tror att alla holmalundare andades ut efter den fajten. Den sju matcher långa måltorkan är över, och samtidigt tickade tre oerhört viktiga poäng in på kontot. I första halvlek såg det dock ut som det gjort många gånger på senare tid. Ett par halvchanser skapades, och ett par helchanser brändes, och beslutsamheten i offensiv box var inte på plats. Efter paus kom dock det där solklara läget som inte gick att missa. Amil Durmic blev personen som bröt förbannelsen när han rakade in bollen efter Oliver Östlinds eminenta förspel. Av bara farten blev även Qendrim Pllana målskytt och när Amil Durmic satte dit trean från straffpunkten var saken klar. Qendrim Pllanas snabbhet och löpvilja bakom backlinjen var den stora offensiva nyckel i lördags. Visst var Skaras backlinje inte den bästa på att låsa ytan bakom sig, men Pllana ska ändå ha stort beröm för att han hela tiden hotade i den ytan. Det är något som saknats lite tidigare då varken Dejvid Hasan och Anton Stenseke ligger på rulle på det sättet.

I lördags var första gången jag såg Teddy Lucic spela för Holmalund. Han hoppade in sista halvtimman och hade stor del i matchavgörandet. Hans två fina framspelningar till Pllana (till 2-1 och straffsituationen) höll precis den klassen som inte övriga mittfältsfötter hade hållit tidigare i matchen.

På lördag är det dags för nästa hyperviktiga match för HIF. Vara SK kommer på besök, och blir det andra raka behåller alingsåsarna det lilla greppet om kvalplatsen.

………………………………

Noterar att allt fler lag kör med varierade matchtider. GBK startade det hela för ett par år sedan, ÖSK har hängt på och spelar ofta 13.00. Nu börjar allt fler matcher tidigare på dagen och jag tycker det är bra.

………………………………

Mitt SMSK förlorade med 1-0 mot Södra Härene i fredags. Måste säga att Fazel Omidi är en riktigt bra spelare, som hade kunnat göra skillnad för ett lag högre upp. Nu råkar jag veta att han ska på semester i två veckor och missar bland annat toppmötet med Vedum. Inte säker på att SHIF hade klarat Vedum ändå, men utan Omidi sjunker möjligheten med ett X antal procent.

………………………………

Annelund tog en oerhört viktig seger i lördags. Laget höll på att tappa 3-0, men vann till slut med uddamålet. Nu tror jag på minst kvalspel för Micaels gäng.

………………………………

Det prestigefyllda derbyt på Byvallen slutade mållöst. Kryss var väl inte otänkbart på förhand, men 0-0 hade jag inte trott på. Var enligt rapporterna mer kamp än skönspel, vilket kanske var mer väntat på förhand.

………………………………

Antonia Ferm Sandberg nätade i lördags när hon var tillbaka i Holmalund. Men det blev ”bara” 1-1 mot Mariestad, och i och med at Gauthiod slog Rössö har nu även Grästopslaget chansen att blanda sig i kampen om förstaplatsen.

………………………………

Östadkulle såg för några minuter ut att ha tagit andra raka segern. Men 5-2 blev till 2-5, när det visade sig att resultatet var fel inrapporterat. Hårda bud på Lenavallen för tillfället.

………………………………

Bättre då för våra två andra division 5-lag. Viktiga segrar för både Säven/Hol och Herrljunga. I båda fallen blir det division 5 även 2016 om höstavslutningen genomförs på ett respektabelt sätt.

………………………………

Alingsås KIK torskade i ödesmatchen mot Wargön och ligger nu under strecket. Nu blir det en jobbig resa mot nytt kontrakt.

………………………………

Däremot ångar Sollebrunn på i division 3. Ny seger i går, medan Södra Härene åkte på ännu en hedersam förlust. Känns tveksamt om SHIF kan lösa det här nu.

………………………………

I lördags gjorde jag en gästträning med Alingsås IF. Reportaget därifrån publiceras inom kort här på sidan.

………………………………

FC Alingsås vann med 3-0 på wo mot Kinnarumma. Det betyder att bröderna Ramadanovic är avstängda nästa match istället då en wo-match inte räknas som att den har spelats.

………………………………

Vårgårda IK spelade 0-0 i toppmötet mot Sävedalen. Enligt rapporterna ett resultat som VIK ska vara nöjt med. Nu är Peos gäng fyra, och har så klart fortfarande alla möjligheter att nå den där kvalplatsen. Men min känsla just nu är att VIK inte kommer att lyckas med det. Hoppas att jag har fel.

………………………………

Växlade några ord med Holmalunds Anthon Gustavsson i lördags. Han har fortfarande inte gjort en enda hel arbetsdag efter den hjärnskakning han åkte på för två veckor sedan. Återstår att se när han är tillbaka på fotbollsplanen.

………………………………

Petter Stam Kaspersson gjorde fyra mål och ordnade med det en ny seger för VIK FK. Nu är seriesegern nära, och det kan faktiskt bli aktuellt med guldhattar redan om två veckor.

………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar