ANNONS:
ANNONS:

Anton bröt ett ben i foten på två ställen

Publiken som befann sig i Sporthallen i Vårgårda under Trettondagen fick inte bara njuta av fantastiskt målvaktsspel, skrällar och spännande matcher. Den fick även beskåda hur Anton Näverstedt, målvakt i Säven/Hol, vred sig av smärta efter att ha skadat sin fot. Vi ringde upp Anton och kollade hur läget var ett par dagar efter skadan.

Skadan skedde i kvartsfinalen mellan Säven/Hol och Vårgårda IK FK. Matchen slutade 2–2 och fick därmed avgöras på sudden death. Väl där skulle Anton göra en sidledsförflyttning och skjuta ifrån, men stödjebenet fastnade i golvet och all tyngd hamnade på foten.

– Jag kände direkt att någonting var fel. Det gjorde riktigt ont och jag blev opererad under natten till onsdag, säger Anton, som förklarar att det är ett ben i foten som är av på två ställen.

– Jag ska ha gips i sex veckor och därefter vet jag faktiskt inte vad som händer.

Det är oklart hur lång rehabilitering det blir för målvakten tillika handbollsspelaren (Sörhaga HK) som berättar att handbollssäsongen är över för hans del. Däremot hoppas han kunna spela fotboll, men när vet han ännu inte.

På frågan om Säven/Hol har någon annan som kan vakta kassen under tiden Anton är borta svarar han att han faktiskt inte vet. Fredrik Sundqvist har stått i mål en del tidigare, men enligt Näverstedt är det lite oklart huruvida Sundqvist kommer till spel under 2015.

Lämna en kommentar