ANNONS:
ANNONS:

Årets första seriesegrare

Den här Bredsidan inleds med att hylla årets första lokala seriesegrare.

Alingsås FC började möjligen svagt när Lödöse/Nygård tog ledningen med 1-0 på Noltorpsvallen. Men efter det vaknade hemmalaget och hade inga som helst problem med att slå i den sista spiken i division 1 norra. 9-1 lutade matchen och det är bara att gratulera seriens bästa lag till att det har visat att det är seriens bästa lag. Nu kan gänget fira någon vecka innan det är dags att börja fokusera på nästa grej som är dubbelmötet som förhoppningsvis ska ta dem i Elitettan. Det blir givetvis inte enkelt, men nu har Mikael Prodér ett tag på sig att få laget att ladda om och förbereda sig mentalt på den avgörande veckan i oktober.

I samma serie fick Frisco till ett trendbrott när man spelade 2-2 borta mot Orust. Det kan man tacka målvakten Moa Johansson och tvåmålsskytten Annelie Carli för. Den poängen gjorde också att Frisco säkrade kontraktet med några omgångar kvar. Bra gjort och ytterst välförtjänt.

…………

Vårgårda IK tog ett stort kliv mot nytt kontrakt när man körde över IFK Uddevalla med hela 6-1 hemma på Tånga. Mommo var het med ett hattrick och nu ser det ganska ljust ut i tabellen, även om kvalrisken fortfarande lever kvar. Utan att ha sett VIK i höst tycker jag mig förstår att Richard Wartmark har gått från att för ett par år sedan ha varit en komplementspelare till att nu vara en av de absoluta nyckelspelare. Och han är dessutom en lokal kille.

…………

I herrtrean var det mycket dramatiskt i Mellerud när hemmalaget och Gerdskens skulle fördela poängen på en mycket lerig och vattensjuk plan. Det var jämt skägg till sista minuten då Marco Stuas inte alltför märkvärdiga skott letade sig in vid stolpen och ordnade en 3-2-seger. Därmed finns det fortfarande goda chanser för GBK att knipa den där kvalplatsen. Det vore ju en fin avslutning för tränare Lars-Petter Björk som i veckan deklarerade att han lämnar klubben efter tre säsonger.

Alingsås IF visade att man förtjänar sitt nya kontrakt när man städade av jumbon Ardala med 5-0 på bortaplan. Det yngre gardet gladde då såväl Erik Hjort som Oscar Hurtig nätade för första gången i trean.

Nu har AIF chansen att passera Holmalund i det stundande derbyt på Mjörnvallen. Detta efter att HIF fallit igenom totalt och förlorat med genanta 5-0 hemma mot Främmestad. Ett resultat som inte lär uppskattas av Främmestads konkurrenter runt kvalstrecket då HIF:s insats var ”för jävla sorglig” för att citera en person som såg eländet.

…………

Alingsås KIK var som väntat numret större än SAIK/SMSK och vann med 4-0 på bortaplan. Noterbart att Jessica Julin gjorde två nya mål, tänk sicken säsong hon gör ändå.

I samma serie får vi nog konstatera att ÖSK kommer att få mycket svårt att klara kontraktet. Inga andra växlar finns att dra av 0-8 hemma mot Toarpsalliansen i det viktiga streckmötet.

…………

I femman tog Säven/Hol tre nödvändiga poäng i derbyt mot VIK FK. Christoffer Krabbe gjorde båda målen i 2-0-segern och det är givetvis han som ska skjuta upp Säven/Hol i fyran om någon ska göra det.

Annelund kan däremot säga adjö till topp tre efter att Södra Ving vunnit på Mörlanda med 2-0. Därmed sprack också den förlustfria sviten, även om insatsen som sådan inte var så mycket att hänga läpp för.

I botten tog Herrljunga en planenlig seger mot Floby och nu det ljusare ut än på länge i tabellen. Men än är det inte över för närmast väntar ett streckmöte med Tvärred/Vegby som blir otroligt betydelsefullt.

…………

I Alingsåssexan ledde Mjörn med 4-1 med fem minuter kvar av matchen. Då ledsnade en Savanaspelare på det mesta och valde att ta till knytnävarna mot en Mjörnsspelare. Domaren blåste av matchen och resultatet 4-1 gäller som slutresultat.

Tre tunga poäng för Mjörn och en minst lika tung trea tog Östadkulle i derbyt borta mot formstarka Södra Härene. Ahmad Mohamed blev hjälte i slutet och nu väntar ett grymt viktigt derby mellan ÖSK och Mjörn i kampen om kvalplatsen. Där kommer det smälla. Men förhoppningsvis utan knytnävar.

Lite i skymundan körde Frisco över Borgstena med 7-0. Lucas Fondin och Kevin Korpås gjorde var sitt hattrick, och det är värt att understryka att Frisco håller betydligt högre klass i år än de senaste säsongerna.

…………

I Trollhättesexan tog SAIK en ny vinst när Alvhem besegrades enkelt. För SMSK kom en stabil seger mot Trollhättans FF, men efter de senaste veckornas resultat är serieledningen ändå inte särskilt stor längre. Men greppet i toppen har vi fortfarande.

För egen del gjorde jag ett juniormisstag efter 25 minuter när jag gick in i ett motlägg med tån först. Tänkte lirka mig ur situationen medan TFF:aren satsade allt på ett kort och fläskade på i full sula. Det är ju fan att man ska straffas med en lindad fot och oviss fotbollsframtid de närmsta veckorna bara för att man är en lirare.

…………

Att Mohammed Abdulrahman gjorde hattrick för VIK tror jag var viktigt. Om han gör en bra sista månad kommer VIK inte behöva kvala.

…………

När FC Trollhättan tränade vägg i vägg med vår match mot TFF såg jag både Albinot Rexhepi och Jimmy Johansson i aktion. I kväll väntar Västgötaderby mot Skövde AIK hemma för Edsborg, så med andra ord kommer Stefan Strind på besök för att möta sin forne adept Rexhepi.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar