Aydin grejade kryss i derbyt

TV: Holmalund såg ut att gå mot tre poäng i derbyt mot Gerdsken. Men med klockan på 89 minuter nickade inhopparen Deniz Aydin in slutresultatet 1-1.

Den första halvlek på Gerdskens tillfälliga hemmaplan Mjörnvallen hade en spelare som stack ut från mängden. Holmalunds Felix Martinsson var inblandad i det mesta som gästerna skapade och var också den som gav HIF ledningen just före paus. Ett sällsynt misstag i GBK:s backlinje gjorde att Martinsson fick fritt fram mot Erik Andersson och själv med målvakten satt 1-0 intill bortre stolpen.

Tidigare i halvleken hade Martinsson spelat sig fram till ett bra läge tillsammans med Oscar Karlsson Widén och även lirat fram Tobias Nordgren till ett bra skottläge.

Gerdsken hade svårt att komma till de där heta lägena i första halvlek. Albin Hallberg fick halvträff på en andraboll och Adam Kjellson fick inte ordning på fötterna när det för en gång skull såg ut att öppna upp sig i HIF-försvaret. Den bästa chansen var kanske efter ett inkast när en rödvit försvarare nickade bollen i Linus Krantz överliggare, men det var Holmalund som hade ledningen efter 45 minuter.

GBK försökte spetsa till det något när man bytte in Berat Berisha inför den andra halvleken. Men Holmlund fortsatte att försvara sig bra och på mitten gjorde Christoffer Ängberg ett stort jobb för att stötta sin backlinje.

Inte heller Holmalund skapade särskilt mycket framåt, men bortalaget var självklart tillfreds med matchbilden som mest innehöll kamp och spel på mittplan. Varningarna haglade allt medan klockan tickade till Holmalunds fördel och det hela rann serieledaren Gerdsken ur händerna. Joel Hallenbert lyftes upp i ett försök till en sista anstormning, men inte heller det såg ut att öppna upp ett stabilt HIF-försvar.

Men så kom de nervösa slutminuterna. GBK skickade långt på allt och en av alla långbollar mynnade ut i en hörna. Den nådde Deniz Aydin högst på och nickade resolut in 1-1. Efter det hade Gerdsken ytterligare ett par fasta situationer som lyftes in i straffområdet, men något avgörande kom aldrig.

För Gerdskens del betyder krysset att man i morgon kan tappa serieledningen. Detta sker om Råslätt hemmabesegrar Alingsås IF.