ANNONS:
ANNONS:

Björk nöjd med första månaden

Gerdskens BK var ett av 2017 års stora utropstecken. Nu hoppas tränare Lars-Petter Björk på ett lika bra 2018.
– Jämför man så ligger vi mycket längre fram nu än för ett år sedan, säger GBK-tränaren.

Gerdskens BK överraskade många när man slutade tvåa och kvalade mot division 2 i höstas. Nu arbetar man som bäst för att bygga en plattform som ska ta dem lika långt även den här säsongen, och arbetet ser lovande ut enligt L-P Björk.

– Vi håller en mycket högre nivå på träningarna nu än för ett år sedan. Så jag tycker det ser jättebra ut.

Fredrik Gustafssons rygg är på bättringsvägen och mittbacksklippan är nu i stadiet att han provar fotbollsträning. Erik Anderssons knärehabilitering går också framåt, så utöver att Fredrik ”Fronken” Johansson bråkat med en sträckning i vaden är skadeläget förhållandevis bra.

– Vi kör fyra pass i veckan, samtliga på nya Gerdskanvallen. Det är en grym skillnad att ha allting på ett ställe och bara kunna gå ut och köra utan att tänka på transporter och annat. Sen kanske man kommer sakna naturgräset till sommaren, men just nu är det här klockrent, säger Björk.

GBK har under vintern knutit till sig en rad nya spelare, både rutinerade grabbar och mer oprövade kort. Hela gänget har dock kommit igång bra i sin nya klubb.

– Tycker alla ser bra ut. Adam Hägg hade vi bra koll på, och även Felix (Hafström) efter att jag hade honom i VIK FK. Asservik (Alexander) har svarat bra på träningen och ser också intressant ut och detsamma gäller Albin (Andersson). Han har bra fysik och en spetsegenskap med sitt huvudspel.

När GBK-tränaren får frågan om vilka spelare som sett allra bäst ut de första veckorna blir det dock tre andra namn som ploppar upp.

Simon Preissler är ruskigt vältränad och har kanske sett allra bäst ut. Sen tycker även att Berat Berisha har tagit ett kliv, han kan vara grinig ibland men är en jäkla vinnare och är bättre nu än för ett år sedan, säger Björk, som också nämner den yngre Agaton Lindeman som ett utropstecken.

– Han har tagit ytterligare kliv och har varit jättebra hittills. Det hände något med honom i höstas och nu är han ännu bättre så jag tror att han kommer konkurrera om en startplats i många matcher den här säsongen.

Gerdsken spelar sin första träningsmatch nästa lördag (17/2) hemma på Gerdskenvallen mot IK Gauthiod.

Lämna en kommentar