Blåvitt fick revansch på Holmalund

Förra året blev det SM-brons. Men i år tog det stopp i kvartsfinalen för Holmalunds IF.
IFK Göteborg blev för svårt och det blev förlust med 8-5 i går kväll.

Lördagens började på bästa tänkbara sätt när HIF vann åttondelsfinalen mot arrangerande Vetlanda United IF. Antonia Ferm Sandberg och Ebba Ranieli ordnade tidigt en 2-0-ledning, men Vetlanda vände och ledde med 3-2 med sju minuter kvar. Men precis som tidigare i vinter visade Holmalund moral när man vände tillbaka matchen till sin fördel. Antonia Ferm Sandberg kvitterade innan Madeleine Mårtensson sköt laget vidare till kvartsfinal.

Där väntade IFK Göteborg, som Holmalund krossade i fjolårets bronsmatch. Det började också på bästa sätt när Ebba Ranieli, Nicole Fallqvist och Madeleine Mårtensson ordnade hela 3-0 de första elva minuterna. Siffror som blev till 4-1 innan Blåvitt tryckte gasen i botten och gick både ikapp och förbi. Till slut blev det hela 8-5 till göteborgarna efter att Linnea Ström gjort Holmalunds båda sista mål.

Trots förlusten har Holmalund återigen visat att man tillhör landets absolut bästa lag i futsal.