ANNONS:
ANNONS:

”Blir statister när Alingsås bäste är i form”

Niklas Andersson är tillbaka med en ny text lagom till Gerdskens premiärvecka.

Hoppas ni har haft möjlighet att umgås med nära vänner och njutit av den första smaken av en förhoppningsvis magisk sommar. Själv har jag knökat in 40 timmars målning det senaste då jag har lite projekt på gång hemma.

 

Även på Gerdskenvallen har förändringarnas vindar börjat med den stora renoveringen och tillbygget som väntar. Seniortruppen ledd av arbetsledarna Päsen och Sportchef Nogander såg till att pannorna på taket och läkten åkte av i lördags. Den store byggchefen Sporre satt på behörigt avstånd på lördagen och var på plats på söndagen för att inspektera jobbet med en grillad korv i varje hand. Renoveringen kommer inte en dag för sent.

 

Säsongen ska ju starta nu oxå sen jag skrev senast. Helt plötsligt blev det grönt ljus. Man har blivit rätt luttrad det senaste och man hade nästan gett upp hoppet när det blev grönt ljus. På fredag 19.30 har vi premiär hemma emot Tidaholm och ska bli underbart att det kör igång nu. Blev dubbelserie och det kan man ju tycka är positivt i grund och botten men min personliga åsikt är att det kan bli problem under resans gång om några lag har otur med smitta med mera. Sista matchen är planerad i mitten på november!! Minsta lilla problem under säsong pga pandemin så får serien avslutas på nästa sida nyår… Vi får hålla tummarna att säsongen får rulla på utan missöden så vi kan fira jul utan att behöva ha matcher kvar.

 

Blir spännande att se resultaten av vissa träningsmatcher som går av stapeln på tisdag. Då vi har premiär fredag så kändes det lite tight så vi går in i serien på ett blankt papper. Sekvenser på träningarna ser bra ut så nu gäller det att Coach Calle får ihop helheten direkt och att spelarna tar sig an uppgiften på ett gott sätt med bra taggning och rätt fokus. Var ju 7 månader sedan några lag på våran nivå spelade riktiga matcher. De som får ihop helheten snabbast kommer ha ett försprång mot de andra lagen. Serien känns vidöppen på förhand och ska bli ett oerhört spännande år.

 

Jag är redan nu igång med andra uppgifter i föreningen och kommer lägga till regelbundna gästspel i vårat U16 och U15 from nästa vecka. Så tiden med seniorerna blir mindre och mindre. Men Coach Calle är redan varm i kläderna så jag finns med i bakgrunden om behov skulle uppstå i det dagliga arbetet. Sporre är ju som bekant med och håller en varm, trygg och fast hand över verksamheten oxå.

 

Var väl inte ensam om att kolla Champions League finalen i lördags. Makalöst tempo matchen igenom i princip. Slås återigen av hur sjukt viktig Kante är för sitt lag. Hoppas att Jacco kan hålla sig skadefri detta året och ta samma roll i vårat lag. Likheterna med ”box till box” löpningarna 90+ och de snabba fötterna är snarlika. Stua och de andra på mitten blir statister när Alingsås bäste är i form.

 

Calle tränade lite fasta häromdagen och ställde upp på en defensiv hörna för att diskutera lite detaljer. Ole Gunnars landsman smet in i boxen och betongmannen Tim gick upp och vann nickduellen och Päsen dunkade upp bollen på volley bakom Erik och ingen fattade något. 2 mot 8 i box och dom skojade in den som ingenting 🤷‍♂️

 

Klass rakt igenom👌 Synd att det inte är fria byten i trean.

 

Njut av livet medmänniskor så hörs vi igen om 5 veckor!

 

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar