ANNONS:
ANNONS:

Böter för Hols IF

I årets Sparbanken Cup valde Hols IF att spela med stora mål trots förbud från Västergötlands Fotbollförbund. Nu döms klubben till böter på tre tusen kronor.
– Det var väntat, säger Gerhard Ohlsson.
 

Gerhard Ohlsson är Hols IF:s starke man och också den som sköter det mesta kring Sparbanken Cup. För några veckor sedan skrev han ett förklarande utlåtande på det ärende som VFF skapat och som Tävlingskommittén nu har behandlat. Hols IF döms till böter på tre tusen kronor för att Sparbanken Cup inte spelades med handbollsmål.

– Det var väl väntat att det skulle blir något sånt här. Sen tycker jag man kan fråga sig varför inte en turnering som spelas för skojs skull kan få spelas som den alltid har gjort. Det är ju skillnad om man spelar riktig fotboll eller i futsalserien, då måste det självklarat vara likadana regler överallt, säger Ohlsson, som tycker att handbollsmålen inte bjuder in till publikfriande matcher.

– Kanske att det skulle tas fram ett futsalmål som i alla fall är lite större än handbollsmålen. För med dem blir det ofta 0-0 och det är varken roligt för publiken eller alltid det mest rättvisa resultatet.

I domen från Tävlingskommittén står det också att om Hols IF bryter mot regelverket även nästa år kommer de därefter inte att få tillstånd att arrangera cupen alls.

– Målsättningen är fortfarande att arrangera cupen på samma sätt som tidigare. Men jag har inte funderat på hur vi gör nästa år än, det får vi ta till hösten, säger Gerhard Ohlsson.

Lämna en kommentar