ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi summerar den gångna fotbollshelgen.

Vårgårda IK hade inte marginalerna med sig i lördags. Hemmamötet med Vänersborgs IF slutade med uddamålsförlust – och det är inte första gången ett topplag drar det längsta strået i en jämn match mot ett bottenlag. Lidköpings FK gjorde dock sitt och slog IFK Tidaholm med 2-1, och inför sista omgången måste VIK ta ikapp två mål mot IFK Tidaholm – eller i praktiken egentligen tre mål eftersom IFK har gjort fyra fler.

LFK brände en straff i slutet, hade den resulterat hade läget varit ett mål bättre för VIK. Nu blir det hårda bud, och det krävs en storseger mot Ahlafors för att vara på den säkra sidan. Men å andra sidan kan det räcka med en pinne om Tidaholm slarvar bort sin match. Blir ruskigt spännande hur som helst.

………

Alingsås FC lyckades inte få med sig något på den långa hemresan från Skellefteå. Hemmalaget Sunnanå vann med 2-1 och det är just bristen på jämnhet som gör att AFC inte är något topplag. Men att den jämnheten inte finns redan första säsongen i Elitettan är inte särskilt konstigt, så det är bara att nöta på för att hitta den framöver. Har också hört lite på omvägar att AFC-truppen är i tunnaste laget för det täta matchandet, och det kan så klart också vara en orsak till så kallade onödiga poängtapp.

………

Hemsjö IF fick en dålig start i kvalet mot division 3. Frisco U vann på Byvallen med 3-1 och därmed är det istället de blåvita som ligger bäst till i gruppen. Men två matcher återstår för båda lagen.

I gruppens andra match vann Mariestad U mot Skara FC med 3-1. Det betyder att Hemsjös bortamatch mot Skara kommande helg är av måstekaraktär.

………

Mjörn såg ut att gå mot en förlust borta mot Arentorp/Helås. Men en knuten näve och det rätta flytet sista kvarten gav två mål och därmed en räddad poäng via 2-2. Nu krävs sannolikt seger hemma mot Källby kommande helg för att ha chansen att stanna kvar i femman.

………

När Södra Härene vann stort borta mot Lödöse/Nygård i sista omgången i serien trodde jag att de villa ha kvalplatsen mot femman. Men när de sedan åkte till Skövde och förlorade med 7-0 mot Våmb är jag inte lika övertygad om det längre. Nu har man en hemmamatch mot Hedared på sig att återupprätta hedern i – även om chansen till spel i division 5 är ytterst, ytterst liten.

………

Ofta intressant att kika lite hur det går i kvalet för de lag som huserat i lokala serier under året. För den som är intresserad bjuder jag på följande lista:

Mot Elitettan
Rössö – Norrköping 0-2

Mot herrtvåan
Tidaholm GoIF – Torslanda 0-1

Mot herrfyran
Töllsjö – Halvorstorp 1-7

Mot femman
Tråvad/Larv – Trässberg 0-1

Mot femman
Bollebygd/Olsfors – Borgunda 1-2

Från kvalhelgen kan man också nämna att det gick åt pipan för alla tre Västgötalag i kvalet mot herrarnas division 3. Kinna, Götene och Trollhättans FK torskade sin första match, och om inget av de lagen lyckas gå upp till trean blir ju antalet platser att fördela i kvalet mot fyran och femman färre. Så ingen bra start ur den aspekten.

………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar