ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan tillbaka

Vi summerar hösten första gedigna fotbollshelg med en Bredsida.

I går kväll spelade Vårgårda IK en viktig match mot IFK Åmål. Det blev precis den nystarten VIK inte behövde när 1-0 tappades till 1-2 under slutet av matchen. Nu skiljer endast en poäng ner till Vänersorgs IF på kvalplatsen och vi tvingas nog konstatera att hösten främst kommer bli en kamp för att hålla sig på rätt sida om det där strecket.

Efter en risig avslutning på våren var behovet av en bra höststart stort. Nu blir det en utmaning att gjuta mod i VIK-spelarna inför det som väntar. Ett uppdrag som vilar på tränartrojkan med Tobias Edenvik i spetsen.

……………………

I damettan var det upp och ner för våra lokala lag. Roligast hade den här veckan utan tvekan Frisco som vände 0-1 till seger med hela 5-1 mot Qviding. Frisco har nu tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna och ligger femma med tio poäng ner till strecket. Det är satan så bra gjort.

Alingsås FC stod dock inte att känna igen. Laget gick mållöst borta mot Göteborgs DFF och föll med klara 3-0 efter en slätstruken insats. Serieledningen är ändå åtta poäng så ingen ko på isen än.

……………………

Förra veckan skrevs det om bröderna Elmander och deras eventuella comeback i Holmlaund. I lördagens match mot Trollhättans BoIS gjorde både Peter och Patrik nypremiär när de hoppade in sista halvtimman när HIF vann med 2-0. En fin nystart som understryker att Holmalund är ett lag med tillräcklig kvalité för att klara sig kvar utan dramatik. Nu är man istället med och slåss om en kvalplats uppåt.

I samma serie ser Alingsås IF inte ut att ha det som krävs för att skaka av sig bottenlagen. Mot bottenlaget Ödsmål föll man tillbaka i gamla synder med billiga baklängesmål och trubbigt anfallsspel, och efter 1-2 är grönvitt ännu utan hemmaseger under 2019. Överraskande efter den fina starten på hösten förra helgen.

Inte heller Gerdsken hade någon bra helg. 1-1 hemma mot Främmestad var en klar missräkning, både för mig och de flesta GBK-anhängare.

På tal om division 3. Sicket getingbo det ser ut att bli om andraplatsen bakom ett överlägset Ahlafors. Kul att både GBK och HIF är med och surrar i det getingboet.

……………………

Alingsås KIK var på spelhumör i toppmötet med Mariedal. Hemmaseger med hela 7-0 talar sitt tydliga språk och nu tror jag definitivt på en topp 2-placering för Alingsåslaget. Noterbart är att veteranen Jessica Julin visade vägen med tre av de fyra första målen. Hon kan än, det är tydligt.

Även SAIK/SMSK var i farten i fredags. Där gick det dock inte lika bra utan det blev torsk borta mot Vedum. Det betyder sannolikt att Bjärketjejerna i första hand får inrikta sig på att hålla avstånd nedåt i tabellen.

……………………

Säven/Hol gjorde processen kort med jumbon Floby och vann till slut med 10-0. Resultatet är dock inte det som sticker ut mest i den matchen, utan det är att nio av målen gjordes av Christoffer Krabbe. Mig veterligen första gången det händer i division 5 eller högre här i trakten, även om det så klart kan ha hänt innan jag började följa den lokala fotbollen.

Visst, Floby är ju en slagpåse av stora mått. Men att sätta dit nio baljor är ändå riktigt bra gjort. Och att passera 30 gjorda mål i första höstmatchen är inte heller något man ser särskilt ofta. Och Krabbe lär ju inte vara färdig än.

I samma serie föll VIK FK tungt borta mot Tvärred/Vegby. Därmed kan nog Niclas Springs mannar vinka adjö till topplagen.

……………………

Lördagens heta division 6-derby på Bodarnevallen slutade med en klar 4-1-seger för hemmalaget. Hemsjö kvitterade till 1-1 med halvtimman kvar, men Mjörn fick sista ordet och avgjorde matchen strax där på med två mål. Kula Karlsson fortsätter att visa klass som avslutare med två nya baljor.

……………………

För egen del grusade en rejäl mancold alla förhoppningar om spel i SMSK:s nystart mot EFFK. Gubbarna gjorde dock vad som krävdes för att ta tionde raka segern, och utöver det är det de endast fyra insläppta målen som imponerar mest. Gerdsken hade tio raka segrar i fyran för några år sedan, och nu på lördag har SMSK alltså chansen att bräcka det. För motståndet står ärkerivalen Sollebrunn, och derbyt är en del av en heldag på Brynet när även SAIK/SMSK spelar hemma i damtrean.

……………………

Den mustiga tabellsidan hittar du här.

……………………

Om ni inte orkat läsa hela Bredsidan så läs i alla fall det här. Christoffer Krabbe gjorde nio mål mot Floby i helgen. Nio mål.

……………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar