ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka – nY Bredsida

Har försökt få ihop en liten Bredsida om den gångna fotbollsveckan.

Alingsås FC har haft en hektiskt vecka. I onsdags körde man över Sandviken med hela 3-0 på Mjörnvallen och i lördags var det dags för nästa hemmamatch när topptippade Hammarby gästade Alingsås. Där stred alingsåsarna tappert, men ett par minuter före sista visslan avgjorde Bajen matchen och vann med 1-0. Att störa och hota topplag och städa av bottenlag är ändå en trend som AFC gärna ser håller i sig.

Alingsås FC är nu enda lokala lag som inte går på sommaruppehåll. Elitettan är en av få serier som spelas fullt ut detta knepiga år och därför hinns det inte med någon semester. Så det är bara att ösa på Lars-Petter Björk och hans gäng.

………….

I damtrean var det derby i lördags när Hemsjö gästade Nya Bjärkevi i Sollebrunn. Det blev en jämn historia där hemmalaget till slut vann med 1.0. Tungt för Hemsjö som hade mått bra av en pinne där. Desto roligare i SAIK som nu går till sommarvila med tre raka segrar och en topplacering i serien.

………….

Södra Härene går till sommarvila med tre raka segrar i Vårgårdasexan. Långared kunde inte stå emot SHIf i derbyt – och vi får nog räkna med att Hära kommer vara med och fajtas i den absoluta toppen hela hösten. William Svensson var hetast framåt med fem baljor, och det är givetvis stark att göra så pass många även om motståndet inte var det bästa.Jag tippade 7-0, men det blev hela 9-0 i den här matchen som Hära helt planenligt spelade hem.

För övrigt hade jag rätt tecken i alla tippade matcher den här veckan. Men inget var helt spikad resultatmässigt, och dessutom försvann Sjövik-Hemsjö till hösten i sista stund.

………….

Säven/Hol har fått en poängmässig knackig start i femman. I onsdags slutade derbyt på Mörlanda Sportcenter 2-2 efter att Annelunds Christian Viitala räddat en pinne med en tjusig frispark i slutminuterna. I samma serie förlorade HSK sin andra match för säsongen i torsdags, och faktum är att varken AIF, HSK eller Säven/Hol fått med sig särskilt mycket i poängväg. Men Annelund är obesegrat och det är givetvis något att bygga vidare på.

………….

Frisco gjorde säsongsdebut med att besegra Åsaka med 3-2. Oväntat tufft i mina ögon, men det är givetvis för tidigt att säga om jag överskattat Frisco eller underskattat Åsaka. Eller om det helt enkelt bara var en nervig premiär som inte säger så mycket om lagens styrkor sett över hela säsongen.

………….

Mitt SMSK har fått en bra start i återkomsten i femman. Efter krysset i premiären blev det seger med 3-2 hemma mot Levene/Skogslund i fredags. En 2-0-ledning blev till 2-2 innan Anton Lennde avgjorde från elva meter, och det var givetvis både viktigt och skönt att få med sig en trea.

För egen del blev det 90 nya minuter och jag kan nu med säkerhet meddela att gubbvaden är ett minne blott. Efter matchen kom jag nämligen på mig själv med att ha glömt att använda vadskyddet, och från väskan fyller det ju givetvis inte någon som helst funktion.

………….

På tal om matcher i lägre serier. Har ni noterat att matchtexterna i AT har fått ett lite annat stuk? Numera är jag tämligen säker på att det handlar om automatiska texter som skrivs utifrån tabell och matchprotokoll och att tränarna skickar in sina citat via sms. Under mina år på AT-sporten var de återkommande samtalen med breddtränare en av tjusningarna, men nu tycks den sysslan var försvunnen. Men jag har naturligtvis ingen aning om exakt hur detta fungerar eller hur planerna ser ut framöver när det handlar om AT:s bevakning av fotboll i lägre lokala serier. Men att texterna förändrats är helt klart en sanning.

………….

Tabellsidan blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Nu är det visserligen bara Elitettan som lever vidare de närmats veckorna, men i augusti är det dags för en nystart igen. Och tre-fyra veckor är ju ingenting när man har gått och väntat en hel vår.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 tankar på “Ny vecka – nY Bredsida”

Lämna en kommentar