ANNONS:
ANNONS:

Nu ska vårsäsongen avslutas

Det var ett tag sedan vi möttes i en Bredsida. Men nu är det dags igen, så här med några enstaka matcher kvar av vårsäsongen.

Bredsidan_Inges_2

Det är inte många matcher kvar av vårsäsongen nu. Herrljunga SK spelade en av de sista när man tog en meriterande seger med 2-1 borta mot Grolanda i går. Stefan Tovle, som nyligen anslöt från Sollebrunn, hoppade in i andra halvlek och avgjorde i matchens absoluta slutskede. Det var en viktig seger för Herrljunga som likt i fjol haft en säsong som gått i vågor. Men i och med de tre poängen skaffade man sig lite avstånd till strecken. Även om man har för långt upp för att kunna blanda sig i toppstriden till hösten har man nu ett bra läge att slippa spela de där sista matcherna med kniven på strupen.

På tal om Herrljunga. Svaret på vem som skulle göra målen efter Erik Karlsson blev i första hand Fidan Tahiri (10 mål) och i andra hand Emil Johansson (5).

……………………………………….

Ett lag som har en match kvar innan semestern är Holmalunds herrar i trean. Tidaholm gästar Brogårdsvallen i morgon och HIF behöver en seger för att återta andraplatsen från IFK Falköping. Just Falköping har gått lite bättre än vad jag trodde och det blir en högintressant höststart när Vårgårda IK gästar Odenplan den 30 juli.

Holmalund är i nuläget sju poäng efter VIK. Därför skulle en hemmaseger mot Tidaholm i morgon smaka mumma för både HIF och för oss som älskar jämna och täta toppstrider med lokal inblandning. Är inte säker på att VIK tappar särskilt många matcher i höst så det gäller att inte hamna för långt efter för de lag som vill utmana om seriesegern på allvar.

……………………………………….

På söndag spelar Holmalunds damer vårens sista match borta mot Hovås-Billdal. Göteborgslaget har gått som tåget och ligger för närvarande tvåa så det blir en mycket svår uppgift för Holmalund. Matchen kryddas för övrigt av att Mikael Prodér sedan någon vecka basar över Hovås-Billdals F19. Vad det betyder för Holmalunds spelare går bara att spekulera i, men man kan ju gissa att Prodérs stämma kommer att höras över Hovåsvallen i 90 minuter plus tillägg.

……………………………………….

I söndags spelades det första riktiga avsnittet av 0322-podden in och sedan i måndags går det att ta del av det här på sidan.  Lyssna gärna om ni inte redan gjort det. . Huruvida det blir någon fortsättning på poddandet är fortfarande oklart. Men finns tiden och lusten kan det absolut blir fler avsnitt. Därför tas alla tips på intressanta podd-ämnen och podd-gäster tacksamt emot.

……………………………………….

Senare i veckan ska – om allt går i lås – vårens sista Förstafemma med de spelare som varit extra heta på senare tid presenteras. Även där tar vi gärna emot tips och förslag.

……………………………………….

Det drar ihop sig i EM. Bara tre matcher kvar nu, trots att det kändes som att det aldrig kunde ta slut för några veckor sedan.

……………………………………….

Vårens tippande i Helgens Hetaste har minst sagt varit upp och ner. Den gångna helgen sattes tre av fyra tecken rätt, och dessutom spikades 3-3 mellan Annelund och Säven/Hol. Men jag tycker ändå att Mats Franks ”Tjenare Mästertipparen” var en oförtjänt fin komplimang när jag ringde upp och skulle prata om krysset i grannderbyt.

……………………………………….

BK Spark måste ha bytt ansvarig twittrare. Maken till förvandling för ett Twitterkonto har sällan skådats. Nu levereras det nya stoff i princip en gång i kvarten.

……………………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar