ANNONS:
ANNONS:

”Inte mitt stoltaste ögonblick”

I dag är det dags för årets femte och sista gästskribent att göra entré. Calle Skoglöf skriver i dag öppenhjärtigt om sin karriär och kryddar det hela med en liten derbytävling.

I skrivande stund har jag raderat och börjat om flertalet gånger med denna text. För er som känner mig så händer det mycket runt omkring mig. Jag har svårt att sitta still. Jag har svårt att nöja mig och jag har ofta orimligt höga krav. Framför allt på mig själv. Jag har under åren gjort många bra saker som jag är stolt över, och har gjort vissa val som jag så här i efterhand är ganska missnöjd med och ångrar än idag. Tänkte återkomma till flera av dessa saker i mina texter framöver då det speglar hur jag ser på både min egen utveckling och de spelare som jag tränar och spelar med. Jag börjar med att dra lite bakgrund.

Jag har under åren som aktiv, i jakten på att bli fotbollsproffs, representerat många föreningar. Jag började på Mjörnvallen som 5-åring i Alingsås IF.  Vid 14 års ålder började jag spela för IF Elfsborg, fast beslutsam om att lyckas tvingade jag min far att köra mig till Borås varje dag för att träna och spela matcher.

Vid 17 års ålder tillhörde jag förfarande IFE men blev utlånad till Gerdskens BK. Efter en speltidsmässigt misslyckad sejour gick nästkommande säsongs utlåning till Holmalunds IF där jag efter första matchen bröt 2 knogar och bara fick spelat höstsäsongen. Efter en hyfsad höstsäsong och mersmak på seniorfotboll bröt jag med IFE och fick ett kontrakt med dåvarande division 1-klubben Lindome. Men efter 3 månaders pendlande mellan Alingsås och Lindome valde jag att bryta kontraktet och återvända till Holmalund i hopp att få tillbaka min plats. Vid denna tid hade Holmalund skaffat en ny målvakt, Erik Andersson och även Jacob Borg och Magnus Berg hade anslutit från GBK.

När säsongens första startelva var presenterad, där jag inte ingick, gjorde jag ett av dom där verkligen dumma beslut jag lyckats fatta. Jag var så besviken på mig själv för att jag inte fick spela så jag slutade spela fotboll (vid den tidpunkten var det givetvis inte mitt fel, utan tränarnas). Hade det bara varit att jag i godan ro valt att lägga skorna på hyllan för året hade de kanske idag varit en lätt ågren, men sådan är inte jag…. Jag stormade iväg och gjorde mig rätt bra ovän med tränare och förening vid den tidpunkten. Som sagt, det är inte mitt stoltaste ögonblick, och hade jag fått välja hade jag gärna fortsatt och vunnit division 3 med Holmalund det året.

Istället spelade jag inte mer under 2009. Jag flyttade istället 2010 upp till Sollefteå och började spela för Sollefteå GIF i Norrlands Div 2 säsongen.

I min andra seriematch för SGIF – Skellefteå borta – fick jag efter 20 minuter en armbåge i magen och en bristning i ett magmuskelfäste – ridå. Jag repade mig inte riktigt efter den smällen varken fysiskt eller psykiskt så på sommaren bröt vi kontraktet, jag flyttade hem och la ner harvandet och jagandet på att bli fotbollsproffs 20 år gammal.

Det är ett beslut som jag så här i efterhand ibland kan ångra men som också lärt mig hur omogen man var i sitt tänkande som ung elitsatsande fotbollsspelare. Tyvärr ser vi redan 15-åringar som tänker att det är kört och i vissa fall slutar för att dom inte är A-lagsspelare, eller till och med proffs. Att underbarnet M’bappe vinner VM-guld som 18-åring gör inte saken bättre. Här måste vi bli bättre på att jobba med ungdomarnas syn på krav och målsättningar, alla blir inte proffs, men många kan gå väldigt långt med tålamod och rätt vägledning, andra kan bli de viktiga personer i och runt om föreningarna och fotbollen.

Det var ett sidospår men, 2011 var jag i alla fall tillbaka i Holmalund och tillbringade där cirka 6 säsonger som spelare/målvaktstränare innan jag 2017 hoppade över till Alingsås IF för att starta min tränarkarriär på riktigt och fungerar idag som assisterade tränare, målvaktstränare och går UEFA:s olika utbildningar.

Jag tänker att jag kommer återkomma till händelser från de olika delarna som jag tycker passar in i de jag vill skriva om så då kan det vara bra att få en liten historia i ”Calles karriärsval” .

Eftersom jag spelat för alla 3 föreningarna i stan och känner de flesta spelarna, ledarna, gubbarna och gummorna kring lagen så har jag ingen förening som jag älskar mer än någon annan. Jag är en person som brinner för laget jag spelar i och så länge föreningen har ett mål och en vision att jobba mot som matchar mina så går jag all-in.

Jag kommer ju även hålla er uppdaterade om årets upplaga av division 3 där AIF, GBK och HIF spelar i samma serie och kommer drabbas samman 2 gånger vardera.

Jag har aldrig riktigt gillat derbyn, men det återkommer jag till.

Tills dess; vad tycker ni om Alingsåsderbyn? Hur kan man göra för att derbyna ska bli hetare? Jag hoppas att vi kan bli mer än 1000 åskådare på varje derby, går det att fixa tror ni? Kan man sälja en biljett till alla matcher?

Vi är en liten stad och jag missar säkert några derbyn i andra divisioner som ”Mr Torsby” kommer påminna mig om redan nästa vecka, men på Mjörnvallen spelas också derby mellan AFC och Frisco i damernas div 1.

Eftersom det varit Futsalkval i helgen så refererar jag till de 2000+ åskådarna som valde att besöka Estrad. Kan ni vara snälla att komma på alla dessa derbyna, hälften av er räcker och ni kan få komma i omgångar.  Gör ni det kan jag vika pappersklappare, fixa DJ och vill ni kunna gå och ta en bira i halvtid fixar jag de (Ping Harrys).

Slutligen:
Gissa resultaten på matcherna nedan. Den med flest rätt kanske kan vinna något. ?

Boka in följande derbydagar och gissa resultatet i kommentarsfältet så får vi se efter den 28/9 när sista matchen är spelad, lycka till.
11/5 GBK- AIF
8/6 HIF – AIF
14/6 GBK- HIF
16/8 AIF – GBK
14/9 AIF – HIF
21/9 HIF – GBK
19/6 AFC – IKF
28/9 IKF – AFC

FAKTA CALLE SKOGLÖF
Födelseår: 1989.
Familj: Sambo – mor, far, två systrar.
Bor: Ängabo.
Klubbar i karriären: Alingsås IF, IF Elfsborg, Gerdskens BK, Holmalunds IF, Sollefteå GIF.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i AIF.

1 svar på ””Inte mitt stoltaste ögonblick””

  1. 11/5 GBK- AIF 1-1
    8/6 HIF – AIF 1-2
    14/6 GBK- HIF 2-2
    16/8 AIF – GBK 2-3
    14/9 AIF – HIF 1-2
    21/9 HIF – GBK 2-1
    19/6 AFC – IKF 2-1
    28/9 IKF – AFC 1-3

    Svara

Lämna en kommentar