ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Så kör vi igång en ny kortvecka. Och vi gör det med en Bredsida.

Vårgårda IK hade en hektiskt vecka som började med att man på onsdagen tog en ny seger när man bortaslog Vänersborgs IF med 2-0. Sedan var man på väg att mot en ny trea (om än en orättvis sådan sett till chanser) hemma mot Gauthiod. Men Isac Spanedals 1-0 med kvarten kvar blev inte matchens enda mål utan Grästorpslaget kvitterade och fick med sig en poäng hem från Tånga. Det betyder att Niklas Erikssons nolla sprack efter nästa fem matcher. Men VIK är med i tabellen och förhoppningen om topp fem lever vidare.

……..

Veckan lokala lag i herrtrean var utan tvekan Gerdskens BK som vann med hela 4-0 och hakar på i toppen av tabellen. Med toppen menar jag i getingboet en bit bakom suveränen Ahlafors som ångar på i serieledning. Yes, samma Ahlafors som jag tippade i botten. Dumstruten sjunker längre och längre ner i just den frågan.

På söndagen gick förresten GBK vidare i DM också när man bortaslog Ulricehamn med 3-2. Nu väntar division 1-laget Skövde AIK i kvartsfinal, och Skövde tränas ju som bekant av tidigare GBK-coachen Stefan Strind. En rolig match.

……..

Själv var jag och tittade på Holmalunds 3-3-match mot Främmestads IK. Det var första gången jag såg HIF i år, men jag måste säga att mina tankar om hur det skulle se ut stämde ganska väl. HIF har ett antal spelare med individuell skicklighet som kan skapa och ofta skapar målchanser och mål. Däremot tycker jag den tydliga spelidé eller den organisation (eller åtminstone försök till organisation) som man ser mer av i både AIF och GBK saknas. Mot Främmestad saknades också några spelare, vilket ska sägas kan störa rytmen i ett lag. Men tittar man på Holmalunds resultatrad med massor av både gjorda och insläppta mål finns det också statistik som understryker dessa svagheter och styrkor i årets upplaga av de röda.

Intressant att se såväl Albin Bohlin och Joel Yosef som Oscar Widén (utöver André Nilsson som fortsatt är i en klass för sig) hitta på konstruktiva saker på egen hand eller med hjälp av varandra. Lite mer struktur så finns det grundkvalité att bygga något av där.

Inte lika imponerande bakåt dock. Visst slet Gustav Öman förtjänstfullt och gjorde en hel del nytta. Men överlag kändes HIF tunt på egen planhalva, och inte heller Robert Kovacevics tappade humör och röda kort vittnar om stabilitet och trygghet.

Men, trendbrottet var viktigt att få med sig efter tre raka förluster och HIF är i allra högsta grad med i tabellen. Den perfekta starten gör att det finns arbetsro utan att några förluster behöver sätta en krisstämpel på de fortsatta förutsättningarna. Nu närmast väntar ett spännande derby mot AIF hemma på Brogårdsvallen.

……..

Niklas Klingberg tog fram motorsågen efter 0-1 hemma mot Ardala. Till AT sa han att AIF hade ledat serien om de hade haft en anfallare som kan göra mål. Hårda bud för de offensiva grabbarna, vars nästa uppgift blir att hitta luckor genom Holmalunds försvar i derbyt på nationaldagen.

……..

Alingsås FC är tillbaka på vinnarspåret igen. Men 4-2 borta mot Lödöse/Nygård satt ganska långt inne, och avgörandet lät vänta på sig till sista kvarten. Just det, Lisa ”Mini” Johansson gjorde hattrick när det behövdes som bäst. Det tyder på klass det.

……..

Frisco tog tre oerhört tunga poäng hemma mot Orust. Lyckas man nu besegra Hertzöga och ta första bortapoängen skakar man av sig de sista bottenlagen något, så viktiga matcher kommer det fler av framöver.

……..

Två gubbar i månadens lag? Ja, med sex raka segrar tränger jag bort jäv-situationen och gläds över att SMSK fått en smakstart. Tre insläppta (alla på fasta) på sex matcher är nyckeln så här långt. I samma serie tappade SAIK lite i toppen när man i veckan föll mot EFFK på hemmaplan.

……..

Säven/Hol gjorde sitt och lite till när man körde över Rångedala på bortaplan. VIK FK har chansen att täta till det i toppen ytterligare i kväll när serieledaren Södra Ving kommer på besök för att spela en mycket intressant match. Känslan är att det kan bli ett gött race i toppen av femman.

……..

Längre ner i tabellen ser Annelund så här långt ut att vara klassen bättre i HSK den här säsongen. När man som HSK gjorde åker till dittills segerlösa Tvärred/Vegby och torskar med 5-0, ja då är man nog en given nedflyttningskandidat. AIF däremot hemmaslog Grolanda och håller till i mitten av tabellen.

……..

I Alingsåsexan vankades det toppmöte mellan ÖSK och Mjörn. Där vände ÖSK ett underläge och tog en – för deras del – snudd på nödvändig seger. Även om det ser ut som att kampen främst gäller kvalplatsen med tanke på att Töllsjö går fram som en ångvält. Nu senast slog serieledaren formstarka Södra Härene.

Frisco hade inte sin bästa dag när man föll mot bottenlaget Borgstena, och kanske är en blåvita magin borta nu? Svaret kommer kanske i kväll när Borås GIF gästar Katebovallen.

……..

Damtrean förgyllde söndagen med ett spännande derby mellan Alingsås KIK och SAIK/SMSK. Där var det jämt, men hemmalaget gick fram till 2-0 och trots att Bjärkelaget reducerade i slutet blev det KIK-seger med 2-1. Det betyder att lagen bytte plats i tabellen, så fördel KIK i den lokala kampen just nu.

I samma serie tog ÖSK en viktig poäng mot Toarpsalliansen och behåller därmed de nedre strecken på ganska betryggande avstånd.

……..

I damfyran spelade både Hemsjö och Södra Härene. Hemsjö tog en 2-1-seger och ångar på i toppen medan SHIF föll med uddamålet. Små marginaler, men ändå är trenden tydlig då SHIF dalat genom tabellen efter den fina starten.

……..

Jag har noterat att Södra Härenes Jimmy Åkesson, född 1968, spelar med tröja nummer 500. Antar att det är för att han passerat 500 gjorda matcher i SHIF-tröjan. Det är fan inte dåligt alltså.

……..

På tal om Södra Härene har jag missat att Granhagen ska gå i graven. Hörde att E20-bygget drar över marken där den anrika anläggningen ligger och att SHIF från och med nästa säsong endast håller till vid Björkvallen.

……..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Då var det måndag igen”

  1. RIP Granhagen. Stackars Södra Härene som bara får lira konstgräs framöver. Alströmervallenmässigt konstgräs dessutom…

    Svara
  2. För info kommer SHIF spela på Granhagen även 2020 så ni chansen att uppleva lilla Wembley ett tag till ?.

    Svara

Lämna en kommentar