ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Allt fler går på semester, både från fotboll och arbete. I den här Bredsidan fokuserar vi både på fotboll och lite mer personliga tankar inför sommaren.

Gerdsken tog en ny trea och toppar nu serien över sommaren. Den här gången var det Kristofer Profozic som avgjorde med två mål och även om GBK inte har någon som öst in mål har man flera spelare som under våren agerat matchvinnare. Självklart en viktig egenskap för ett lag.  Holmalund tog inte chansen att haka på gulsvart när Hestrafors vann på Brogårdsvallen. HIF var inte lika beslutsamt som i derbyt mot AIF och det utnyttjade Niklas Anderssons Hestrafors på bästa sätt.

………………………..

Säven/Hol och Herrljunga kryssade. Det betyder att båda fortfarande är med strax bakom toppen, men det betyder också att inget av lagen riktigt tog chansen att haka på Brämhult och Ardala.

I samma serie tappade Annelund 1-0 till 1-2 i slutminterna i streckmötet med Hössna/Timmele. Nu är läget prekärt inför morgondagens våravslutning i form av derby mot HSK på Skoghälla.

………………………..

Frisco räckte inte till mot Sjörmarken och efter tolv raka segrar är nog frågan om Sjömrken har avgjort den norra tvåan?

………………………..

Mjörn tog en fin skalp när man hemmabesegrade Tråvad/Larv. Karl Gunnevik gjorde båda målen och blev stor hjälte när nu Mjörn har en liten fördel i kampen om andraplatsen bakom Östadkulle.

………………………..

ÖSK:s damer avslutade våren med seger i seriefinalen mot NIF/EFFK/FIK. Det betyder drömläge inför hösten för ÖSK, och det kommer närmare och närmare dubbla seriesegrar för gulsvart. Sicken årsfest det kan bli på Lenavallen.

………………………..

Vårgårda tappade 3-1 till 3-4 borta mot FC Trollhättan. Enligt rapporterna ett rättvist resultat, men ändå grymt att tappa poängen i slutet av matchen på det sättet. Två nya mål av stekhete Mohammed Abdulraham förresten.

………………………..

Holmalund lyckades inte rubba Kalmar, och det är ingen skam i det. Men det är så klart inte bra att släppa in åtta mål

………………………..

Ska du spana in aktuella tabeller gör du det här.

………………………..

Några intressanta matcher återstår innan alla går på sommarledighet. Bland annat ett intressant derby mellan Herrljunga och Annelund och VIK:s returmöte med Lidköpings FK.

………………………..

I dag är det min första semesterdag. Varje gång är det lika härligt att stämpla ut den sista fredagen och ladda för en ny sommar. Den här gången känns det mer välbehövligt än på länge då vintern och våren varit hektisk med fortsatt renovering, en hel del kommentering, nytt jobb och en fortsatt satsning på lokalfotboll.se/0322. Jag tycker fortfarande att den här sidan är lika rolig att jobba med och min förhoppning är att kunna driva den vidare. Men jag måste erkänna att funderingarna och reflektionerna över hur mycket tid man plöjer ner i projektet blir allt fler och jag är inte lika hänsynslös mot mig själv och min familj längre. Jag ska föröka att uppdatera med jämna mellanrum även under sommaren, och sen ska förhoppningsvis batterierna vara laddade så att man har fullt pådrag inför en ny avgörande höst i alla våra lokala serier.

På planen har mitt 2017 inte blivit som jag hoppades. Först fanns inte lusten. Sen fanns inte tiden. Sen höll inte kroppen. Jag blev helt enkelt brutalt avslöjad på att man måste träna för att kunna spela. Den sista månaden har varje träning eller match inneburit en veckas smärta i en baksida eller ljumske. Senast i onsdags tränade jag och allt kändes kanonbra och var skitroligt tills en sista maxlöpning mot slutet av tvåmålsspelet fick det att bränna till i ljumsken. Det är ju fan att man aldrig lär sig att avbryta en träning i tid. Nu blir det egenträning i sommar och sen är målsättningen att hinna vara med från början i höstupptakten och sakta men säkert få kroppen att vänja sig vid fotboll igen.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Då var det måndag igen”

Lämna en kommentar