ANNONS:
ANNONS:

”Dags att kliva fram och ta ansvar”

Niklas Andersson knyter i dag ihop säcken med sin sista krönika här på sajten.

Fem nya veckor har susat förbi och livet tuffar på emot en bister kyla och en härlig utmaning fotbollsmässigt. För er som är insatta i den lokala seniorfotbollen har insett att både GBK och VIK är indragna i bottenstriden inför de fem sista omgångarna. Lagen möts nu på lördag 13.00 på Gerdskenvallen och det blir en härlig fight förhoppningsvis.

Och känner jag spelarna rätt i vårat lag så är det hög tid att knyta näven och bestämma sig för att det är slut på att fundera på det ena eller andra eller att flytta problemet (bollen) till någon annan. Nu ska varje spelare gå ut och kriga sitt yttersta för sig själv och sina lagkamrater. Att spela för sin klubb dessa matcher ska vara en skön känsla i kroppen och man ska gå av planen med en känsla av att man gett allt för sitt lag. Det är dags att kliva fram och ta ansvar för sitt eget och andras spel på varje träning och match. Varenda pass, mottagning, löpning och närkamp ska värderas som om det är det sista man gör i livet. In med kärlek och passion för det som vi lägger så mycket tid för. Då blir det magiskt.

Nuläget just nu är att det är fyra lag som är indragna och förutom GBK och VIK så är Trollhättans BoIS och Råslätt med i kvartetten. Ett lag kommer få syna division 4 nästa år och övriga tre kan ställa in sig på en ny säsong i division 3. Förutsättningarna ändras så smått för varje vecka men just nu så är det ett större glapp upp och ner från dessa fyra lag.

Så dom två stora målen just nu är att klara nytt kontrakt i division 3 med senior och försöka kvala oss in till en ny regional U17-serie för 2022 med våra 05:or.  Två matcher har gått i kvalet och två segrar än så länge mot Borås AIK och Råda. Avgörande match i gruppen emot Vänersborgs FK på lördag 16.00 på Gerdskenvallen.

Våra 05:or har haft en fantastisk säsong träningsmässigt med deras ledare Filip och Adel.  Dom ligger i 4-5 dagar i veckan med träningar och matcher och killarna går från klarhet till klarhet. Hade varit otroligt kul att avsluta året med att dom lyckas i kvalet så vi har lag även nästa år på juniornivå i klubben som spelar mot andra lag strax under den yppersta eliten.

Har även haft nöjet att följa vårat U15 (06-07) på nära håll ett tag och även där har killarna tagit härliga steg under säsongen. Under Adam, Daniel, Simon och Pierre har laget kämpat och utvecklats fint under året.  I helgen som va så var dom på en höstcup och genomförde många härliga matcher. Även om det blev respass i semifinalen så var det nöjda och stolta tränare.

Just detta tror vi stenhårt på i våran förening.  Att hålla absolut högsta nivå för våra 16-19 åringar att utvecklas i innan dom ska upp på seniornivå.

Rätt eller fel får vi utvärdera om några år. Att fortsätta som vi gjort många, många gånger förr att flytta upp dom bästa i 14-16 års ålder har inte funkat tillräckligt bra tycker föreningen. Nu testar föreningen något annat under en period och ser om vi kan få fram ännu fler spelare som har en större verktygslåda med sig utbildningsmässigt i skills och i träningsmängd.  Dom som ”växer” ur sin grupp får uppträna med äldre för att få nya utmaningar. Förhoppningsvis kan vi se fram emot en ljus framtid snart. Vi ska bara över det lilla krönet..

Jag tackar Mökander och lokalfotboll för denna tiden. Ska bli kul att träffa dom andra skribenterna vid ett senare tillfälle då det varit väldigt kul att läsa alla deras krönikor. Är väl bara professor Fransson som jag känner lite grann. Övriga kommer bli nya bekantskaper.

Over and out 💪🏼

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar