ANNONS:
ANNONS:

Dags för ny Bredsida

Så dra vi igång en ny vecka med en ny Bredsida.

Lördagens derby på Mjörnvallen blev ingen munter historia för Holmalund. Två röda kort och förlust med 2-0 sedan Axel Heljegård stulit showen och gjort båda de grönvita målen. Känns för övrigt som att AIF hittat rätt i spelet med två stora och tunga anfallare i Heljegård och Hampus Nilsson. Nu gick dessutom AIF förbi Holmen i tabellen och just nu finns det absolut ingenting som talar för att HIF ska kunna klättra förbi igen de sista matcherna.

I samma serie tog GBK en säker seger hemma mot Ardala – som nu ramlar ur trean. Agaton Lindeman var mannen för dagen med sitt hattrick och nu har GBK fortsatt kvalplatsen inom räckhåll. Närmast väntar derby på Brogårdvallen mot ett HIF med sorglig formkurva så där är segerchanser så klart mycket god för Gerdsken.

……………

Helgens andra derby utspelade sig på Lenavallen. Där var det svårspelat och blåsigt, och efter 90 minuters krig hade Kula Karlsson gjort matchens enda mål och skjutit Mjörn till en ny seger. Starkt gjort, och nu är ÖSK:s chanser borta samtidigt som Mjörn ångar på i kampen om att nå femman. Skulle man vinna kommande seriefinal mot Töllsjö blir det riktigt spännande de sista veckorna, även om det fortsatt skulle va knapp fördel Töllsjö i jakten på seriesegern.

I samma serie åkte både Frisco och Södra Härene på bortaförluster som understryker att de inte har det som krävs för att vara i den absoluta toppen, även om båda gör riktigt bra säsonger.

……………

Vårgårda IK gjorde en bra insats och hade ledningen borta mot Gauthiod. Men hemmalaget malde ner VIK efter paus och vände och vann med 2-1. Tungt för VIK, men ändå en prestation att ta med sig framöver i jakten på att slippa kvala.

……………

I ettan har vi ingen större dramatik de sista omgångarna då AFC redan säkrat seriesegern och Frisco fixat kontraktet. Båda våra lag fortsatte dock på den inslagna vägen och tog var sin 2-1-seger, vilket visar att deras respektive tabellplacering är ytterst välförtjänt.

……………

I femman var det en riktig skräphelg. Annelund föll ihop som ett korhus i slutet mot Grolanda och tappade alla de tre poäng som såg säkrade ut och Herrljunga föll tungt med 1-2 i bottenmötet med Tvärred/Vegby. Samtidigt fick inte ens Christoffer Krabbe hål på bottenlaget Rångedala och efter 0-0 vete katten om inte topp två-tåget lämnade Säven/Hol kvar på perrongen. Särkilt som Vårgårda IK FK inte lyckades lugga serieledaren Södra Ving på poäng utan föll med 1-2.

……………

Stora Mellby är nu bara sju poäng på tre matcher från att vinna divison 6 Trollhättan. Mot Åsaka var det – som så många gånger förr – Pontus Ahlin  som avgjorde. Den här gången med ett hattrick.

Jag deltog själv inte i matchen och kommer så inte att göra något mer i år. Förra veckans motlägg genererade i ett brutet ben i foten och säsongen är därmed över för min del. Riktigt trist, men sånt är livet. Tydligen.

……………

Hemsjös damer vann det viktiga toppmötet med Ulricehamn U. Elin Larsson visade vägen med två mål när HIF kunde vända hem med 4-2 i bagaget. Fortsatt hopp om serieseger för Hemsjö med andra ord.

……………

Alingsås KIK tog en ny seger och leder serien med två poäng med två matcher kvar. Ytterligare ett lokalt lag som har bra chanser att vinna sin serie.

I samma serie tog SAIK/SMSK en dyrköpt seger hemma mot Rävlanda. Detta då en av målskyttarna Bella Jonsson bröt foten och fick lämna planen i ambulans. Alltid lika tråkigt när något sånt händer.

……………

Nu drar det ihop sig, sa han som hade kramp. 

……………

Såg inte en enda minut av lokal fotboll den här helgen. Svagt på många sätt, men med mycket på jobbet, cabaréövningar och släktbesök från Australien fanns helt enkelt inte tiden. En ursäkt? Nej, men väl en förklaring.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar