ANNONS:
ANNONS:

David Lager klar för Vårgårda IK

David Lager, 20,  har bestämt sig. Han lämnar Skövde AIK och spelar med Vårgårda IK nästa säsong.
– Ska bli kul att få en nystart och försöka hjälpa VIK mot nya mål, säger han till lokalfotboll.se/0322.

bild (1)

Alternativen var många för David Lager. Men till slut sållade han bort alla utan division 3-laget Vårgårda IK.

– Jag bestämde mig för att jag ville vara kvar här i Herrljunga och fortsätta jobba som lärare. Det trivs jag väldigt bra med och har också många kompisar kvar här i Herrljunga. Så jag valde bort ett bra erbjudande från Karlstad BK, som hade varit kanon om jag valt att flytta dit och börja studera, säger David.

Till slut stod det alltså mellan ett antal klubbar i närområdet. Och där vann till slut VIK dragkampen om David Lager.

– Jag har haft tre år i Häcken och Skövde AIK där jag lagt all min fritid på fotboll. Därför kände jag att det skulle behöva vara ett riktigt bra erbjudande för att fortsätta på den nivån. Men när jag bestämde mig för att stanna här i trakten blev det naturligt att välja Vårgårda. Jag har fått ett väldigt proffsigt intryck av klubben och det känns som att det kan vara något på gång. Så det ska bli kul att få en nystart och försöka hjälpa VIK mot nya mål, och lära känna alla duktiga unga spelare i laget.

David kommer också att bli delaktig i ett annan projekt än att ledda Vårgårdas styrkor på planen.

– Det är fortfarande i planeringsstadiet, men det bygger på att jag ska träffa ensamkommande flyktingbarn i VIK:s regi. Jag kommer prata lite om föreningsliv och samhället och också hålla i någon träning. Sånt tycker jag är jätteroligt så det blir en extra bonus, säger han.

Gabor Hacker i VIK är givetvis väldigt nöjd med att Herrljungakillen bestämt sig för spel i Vårgårda.

– Vi är jätteglada för det här, det känns som att vi tar nästa steg. Vi satsar först och främst på våra egna spelare, så ska vi ta in någon utifrån ska det handla om spetskompetens. Det har David, och dessutom har han väldigt bra ledaregenskaper också. Så det känns jättebra att han vill vara med oss i Vårgårda, säger Gabor Hacker.

Lämna en kommentar