Delad pott i derbyt

TV: Efter 90 minuters slit av de båda derbylagen slutade det hela 2-2. Vårgårda tog ledningen, Holmalund vände på steken innan VIK räddade en pinne i andra halvlek.
– Ett styrkebesked av oss att mala ner dem i andra, säger VIK-tränare Strind och Häggström i kör.

Referatet med Jonas

VIK_HIF

Christoffer Ängberg slet på mittfältet.
Jonas Aronsson har precis nickat in 1-0.
Benjamin Hacker.
Storpublik på Tånga.

Inför matchen pratades det om att det skulle kunna bli en välspelad och sevärd match. Och publiken, som räknades till 732 personer, var säkerligen inte besviken – mer än på regnskurarna – över vad den fick se. Oliver Östlind var på väg igenom och ropade på straff redan efter ett par minuter och en stund senare var VIK:s Jonas Aronsson nära att överlista Calle Skoglöf från nära håll. Efter det fortsatte det att bjudas på både målchanser och ett hyfsat spel, och Dejvid Hasan hade en nick från nära håll efter hörna som landade i famnen på Niklas Eriksson i hemmamålet.

Efter 20 minuter kom matchens första mål. Daniel Olafsson slog ett väl avvägt inlägg och på något sätt lyckades den inte så välväxte Jonas Aronsson nå högst i straffområdet och styrde elegant in 1-0 till Vårgårda IK. Efter det följde en bra kvart från hemmalaget. Aronsson och anfallskollega Benjamin Hacker hotade ständigt i djupled och det fanns ett par chanser att öka på ledningen. Bland annat en frispark av Daniel Olafsson som stannade i muren och Karl-Anton Pettersson skyfflade returen högt över.

Sista tio minuterna tog Holmalund över taktpinnen och lyckades trycka tillbaka hemmalaget något. Ett antal inlägg matades in mot Niklas Eriksson och till slut kom Anthon Gustavsson rätt på ett från Sebastian Bülow Andersson och nickade in kvitteringen.

1-1 såg ut att stå sig halvleken ut och var i det läget också att betrakta som ganska rättvist. Men när Anton Vilstrup skulle lägga hem en boll till Niklas Eriksson blev passningen alltför lös och Markus Wiland fick fritt fram mot VIK-målvakten. Blixtsnabbe Wiland rundade Eriksson och bredsidade in bortaledningen någon minut före pausvilan.

I andra halvlek avtog intensiteten något, åtminstone till en början. VIK var det lag som försökte mest och efter en kvart blev trycket mot Holmalund allt större. Men gästerna höll tämligen rent från målchansen. Karl-Anton Pettersson sköt över från dryga 16 meter och samme man vinkades av för en hårfin offside en stund senare.

Med drygt tio minuter kom den dittills bästa kvitteringschansen. Richard Wartmark kom runt på högerkanten och spelade in till Jonas Aronsson, men Calle Skoglöfs enhandsräddning var av allra högsta märke.

Men det skulle komma ett ännu bättre läge. med sju minuter kvar satsade André Nilsson med sulan mot Karl-Anton Pettersson, och domaren pekade på straffpunkten. Daniel Olafsson stegade fram och krutade in 2-2 bakom Calle Skoglöf.

Sista fem minuterna förmådde inget lag skapa något läge att avgöra. Istället kunde alla runt Tånga hed konstatera att ett oavgjort resultat var tämligen rättvist i en trevlig derbymatch.

– Så som det utvecklade sig får vi vara nöjda med en pinne, och det är skönt att vara obesegrade. Holmalund var ju knappt över mitten i andra halvlek, så det var ett styrkebesked av oss, säger Peo Häggström.