Delad pott på Granhagen

Premiären mellan Södra Härene och Sollebrunns AIK slutade med delad pott. Det såg länge ut som att Christoffer Hanssons 1-0-mål i den första halvleken skulle bli matchens enda, men Alexander Kahlin i bortalaget kvitterade med dryga tio kvar av matchen, som slutade 1-1.

Referatet med JP

Saik_Hära_2

SAIK_Hära

Seriestarten för de båda lagen i herrsexan spelades på Granhagen, Södra Härenes hemmaborg. Det var även hemmalaget som hade de farligaste chanserna inledningsvis men Sollebrunns Jimmy Johansson i målet gjorde vassa räddningar gång på gång. Ledningsmålet kom när matchklockan stod på 25 minuter. Ett felpass på Sollebrunns mittfält snappades upp av Christoffer Hansson, och även om Johansson i SAIK:s mål var på bollen så fick hemmapubliken jubla när 1-0 var ett faktum.

Matchen var jämn, med chanser åt bägge håll och delad poäng i premiären kändes ändå rättvist sett till 90 minuter. Det var en fysisk match som spelades och både frisparkar och gula kort delades ut åt bägge håll.

Filip Johansson i SAIK fick ta mycket stryk under matchen men skapade också många chanser för sitt Sollebrunn. Så här säger han själv om matchen:

– Första halvlek kom vi inte riktigt in i matchen, det är ju premiär… men vi pratade i halvlek om att spela lite lättare med tanke på underlaget.

Sett till 90 minuter vad nog delad poäng mest rättvist. Det dröjde dock till den 80:e minuten innan Alexander Kahlin i SAIK fick spräcka Södra Härenes nolla. Bägge lagen har en målvakt som lär bli viktiga under säsongen. Både Johansson och Mattias Algebäck stod båda för många fina räddningar och är nog en av anledningarna till att matchen endast innehöll två nätrassel.

Möjligen var det premiärnerver som spökade eller underlaget som var ovant, för det kändes under matchen som om lagen inte riktigt fick bollen dit de ville och i flertalet anfall sprang spelare offside. Det blir intressant och se hur returmötet mellan de bägge lagen slutar.

Rasmus Persson i Sollebrunn saknades idag pga. skada, vilket märktes på innermittfältet. I Södra Härene saknade man Fazel Omidi framåt, dock oklart för mig varför den duktige anfallaren saknades i hemmalaget.

Övriga resultat från fredagen hittar du här.