ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Derbyfredag i kväll och sedan flera goa matcher under helgen. Vi tippar hela tio av dem nedan.

Gerdskens BK – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Utan publik drabbar två av stadens tre lag i herrtrean samman i årets första derby. Jag tror att det som kommer att avgöra matchen är Holmalunds defensiv – står den pall kan det bli bortaseger för framåt är rödvitt tillräckligt skarpa och breda för att skapa och näta. GBK kan dock vara svårforcerade om de har sin defensiva dag, och även framåt finns det tyngd, rutin och snabbhet som kommer sätta gästande lag på prov. Hoppas på ett öppet derby där lagen vågar framåt, för i tabellen skulle ett kryss knappast gynna någon i det här läget.
Tips: 3-2.

Alingsås FC – Lidköpings FK
Serie: Elitettan.
Kommentar: Ett LFK som inte alls kommit igång hittills gästar Mjörnvallen i ett intressant Västgötaderby. Före säsongen hade jag LFK som favorit men under inledningen av säsongen har AFC varit klart bäst i distriktet. LFK har åtta raka utan seger – och för deras del talar inget för att det ska vända nu.
Tips: 3-1.

Södra Ving – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Två enpoängare gör upp och nu är det dags för Säven/Hol att vinna om de inte ska bli alltför förankrat i botten. Jag tror också det finns möjlighet att lösa en trea här, men helt enkelt blir det inte mot Södra Ving som hämtade in 0-2 till 2-2 på Skoghälla i måndags.
Tips: 1-3.

Frisco – Sollebrunn
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Intressant mittenmöte där vi får en fingervisning om vilka som har bäst chans att slå sig in på övre halvan. Trodde inför säsongen mer på Frisco, men hittills har de inte levererat i linje med det. Därav mycket svårtippat – men jag tror på kryss eller en knapp etta.
Tips: 2-2.

Östadkulle – Lödöse/Nygård
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Två topplag från mitt tips tidigare i somras. Nu har väl kanske inget av lagen briljerat hittills under 2020, men i kraft av hemmaplan tror jag ÖSK vinner det här. Delvis byggs tipset på när vi i SMSK mötte LNIK i en träningsmatch – som jag är övertygad om hade varit tuffare om ÖSK stått för motståndet.
Tips: 4-1.

Wargön – Hemsjö
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Viktig seger för Hemsjö senast som nu åker för att möta Wargön. Vid en riktig fullträff skulle det kunna bli poäng här, men jag håller hemmalaget som favorit.
Tips: 3-1.

Hjo – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: En tredje raka förlust skulle sannolikt putta ner AIF under strecket och då tror jag vi kan sluta prata om serieseger. Men prestationerna har varit bättre än resultaten de senaste matcherna så om poängspelarna kommer igång finns förutsättningar för att vända trenden här.
Tips: 1-2.

Frisco– Rössö
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: En svår match, men kanske är det en avslappnad historia där hemmalaget har allt att vinna som behövs i det här läget? Frisco har inte gjort mål på de tre första matcherna och skulle givetvis behöva både poäng och nätrassel. Men tyvärr får gästerna mitt tips.
Tips: 1-3.

Åsaka– Hemsjö
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Ska det bli fjärde raka för Hemsjö. Det snabba svaret på den frågan är; ja, det tror jag.
Tips: 1-4.

IK Oddevold– Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Obesegrade serieledaren på bortaplan står näst på tur för VIK. Och Walid Dahirs gäng har helt enkelt inte imponerat så pass mycket att jag kan tippa något annat än en etta här. Men samtidigt finns det rutin och kvalité nog att vinna alla matcher i den här serien så det går aldrig att helt räkna bort VIK på förhand.
Tips: 2-1.

Lämna en kommentar