ANNONS:
ANNONS:

Derbytrupper som känner varandra

Det vimlar av spelare med förflutet kommande derbymotstånd. En i det grönvita lägret som har bra koll på rödvitt är den assisterande tränaren Calle Skoglöf, i fjol målvakt i Holmalund.
– Det är en av de häftigaste matcherna som spelats på den här nivån på väldigt många år, säger han. 

Om undertecknad har räknat rätt är det hela nio spelare i söndagens derbytrupper som tidigare i livet representerat motståndarklubben. I AIF handlar det om Oliver Östlind, Amil Durmic, bröderna Johansson – Andreas, David och Marcus – samt Johan Eriksson. Dessutom har de båda tränare Per Krantz och Calle Skoglöf tidigare huserat på Brogårdsvallen, den senare så sent som i fjol.

– Klart att man känner för kompisarna i Holmen, jag är fortfarande bra vän med flera stycken. Men ser jag till fotbollen i stort tycker jag inte att det borde vara tre klubbar på samma nivå. Ju färre lag högt upp desto bättre topp, säger Calle Skoglöf, som gör sin första säsong som tränare.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt och trivs väldigt bra i klubben. Så att jag vill fortsätta som tränare är jag ganska klar över.

Det pratas om att du kan vara aktuell för att ta över huvudansvaret nästa år. Ligger det någonting i det?
– Det vet jag inte, klubben håller väl på och tittar på olika alternativ men just nu är det fullt fokus på den här säsongen. Men jag sa redan i vintras att jag gärna vill vara med på den satsningen som AIF gör med mål att nå Superettan 2026. Men självklart vore fyran ett steg åt fel håll så det blir ju en fråga för föreningen hur framtiden ska se ut. Men som sagt, nu är det fullt fokus på att avsluta den här säsongen på bästa sätt.

Calle har sett Holmalund spela ganska mycket det gångna året och har bra koll på vad som väntar på söndag.

– Jag tror det kommer bli krig i 90 minuter och det känns som att det kan gå hur som helst. Men vi har gjort tre bra matcher nu på slutet där vi hittar mera rätt i hur vi ska spela. Innan dess var det vilda västen och då gick det som det gick också.

Adam Axede ska försöka sparka ner moderklubben i fyran.

I dagens Holmalund hittar vi Adam Axede, Oscar Karlsson Widén och Jonathan Ahlqvist med ett grönvitt förflutet. Adam Axede ser nyktert på den stundande upplösningen, där han tvingas att hoppas på att skjuta moderklubben i sank.

– Det är ju en fantastiskt rolig match att spela men samtidigt hade jag hellre sett att den var mot något annat lag. Jag känner mycket för AIF, men som det är nu finns det inget annat än att försöka vinna matchen och klara kontraktet med Holmalund, säger Adam, som kommit igång nu sent på säsongen efter stora skadeproblem.

– Jag missade hela försäsongen och även stora delar av våren så det har varit en väldigt hackig säsong. Men nu efter sommaren har jag kunnat träna på samtliga pass utan att behöva kliva av och då kommer man självklart in i det bättre också.

Axede menar vidare att det gäller att försöka ta tillvara på tillfället att spela ett helt avgörande derby.

– Kan tänka mig att detta är en match man alltid kommer att komma ihåg och det ska bli jäkligt kul att spela. Hoppas på mycket folk också nu när det gäller så mycket.

LÄS MER
Vi gissar startelvor.

Förutsättningar inför dramat.

Lämna en kommentar