ANNONS:
ANNONS:

”Det är skit, rent ut sagt”

Vad Moa Jarl skriver om i dag. Ja, som hon själv är inne på i texten är de inte särskilt svårt att gissa i dessa tider.

Jag lyssnade på morgonpasset i P3 häromdagen och de hade en challenge där de under poddavsnittet inte fick nämna det vi alla pratar om idag. Ämnet som är det första man ser när man slår på TV:n eller det första man läser när man scrollar i nyhetsflöden. Det tog inte lång tid innan någon råka säga Corona och förlorade därmed utmaningen. Det är tyvärr oundvikligt, och på samma sätt känner jag nu när det inte går att skriva om något annat är fotbollen i relation till Coronapandemin.

I dessa tider känns fotboll kanske inte like viktigt. Med respekt för människor som drabbats, direkt eller indirekt av denna pandemi, förstår jag att ur ett större perspektiv så finns det folk som har det mycket, mycket värre än oss idrottare som beklagar oss över inställda matcher och event. Jag tänker då på dem vars vardag har vänts upp och ner totalt. På alla äldre som behöver sällskap men måste isolera sig, eller på alla i riskgrupper som känner en konstant oro kring att bli smittad. Det är skit, rent ut sagt.

Men med det sagt så är fotbollen det gemensamma intresset i detta forum. Även om fotbollen kanske inte är det största fokuset för många just nu, så är det vid träning och matcher man släpper allt runtomkring och bara gör det man tycker är allra roligast. Just därför känns det extra trist just nu då Svenska Fotbollförbundet beslutade att allt seriespel skjuts fram med två månader. Det spekuleras väl även här och där kring huruvida serierna ens kommer att kunna starta då, men vi får tro att allt kommer att ordna upp sig snart.

Då jag varit borta större delen av försäsongen räknade jag inte att vara med på första delen av vårsäsongen ändå, men jag kände trots det en bitterhet kring allt. Först tänkte jag vilken tur jag haft, att jag kanske skulle hinna bli frisk till seriepremiären. Men nu inser jag vilken påverkan det har på alla serier och vilken oro som spridit sig till följd av detta. Man vet ingenting just nu mer än att serien förhoppningsvis drar igång i juni. Många klubbar tar nu ledigt, samlar krafter och energi, medan andra kör på som vanligt.

I AFC beslutade vi att köra på, säkerligen med tanke på att vi till 70 procent består av ett nytt lag som skall sammansvetsas. Det går inte att säga vad som är rätt eller fel just nu, utan det återstår väl att se när allt drar igång igen. Det enda som är klart och tydligt i dessa tider är fotbollens betydelse för så många människor och längtan efter att allt skall dra igång igen.

FAKTA MOA JARL
Födelseår: 1993.
Familj: Mamma, pappa, bror, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK, Sollebrunn, Qviding, UNCW (College), Holmalund, AFC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Lagkapten i Alingsås FC.

Lämna en kommentar