ANNONS:
ANNONS:

Det drar ihop sig

Ännu en helg står för dörren. Och som sig bör är det viktiga poäng på spel så här i slutet av säsongen. Vi har valt ut några matcher som kanske kittlar lite extra.

HH

Gnosjö – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Båda lagen har 37 poäng och ligger fem efter Vårgårda. Dessutom jagar Götene strax bakom så ett kryss är inte mycket att ha, i synnerhet inte för Gnosjö som har något sämre målkvot. Holmalund vann utan att glänsa mot Tibro, men här krävs det troligen en bättre insats för att ta med sig tre pinnar hem från Småland. Gnosjö på bortaplan är exempelvis enda matchen VIK torskat i år. Det här är mycket svårtippat, men jag blundar och drar till med en tvåa.
Tips: 2-3.

Vårgårda IK – Åsarp/Trädet
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Kryss i matchen ovan och hemmaseger här så har VIK avgjort serien och kan jubla in division 2-platsen. Här gäller det att hitta lugnet och få upp bolltempot så inte gästerna kan använda sitt fysiska spel. A/T spelar för överlevnad och lär inte ge sig utan kamp, men att tippa emot hemmalaget här går inte.
Tips: 3-1.

Gällstad – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Kan GBK skaka av sig derbyförlusten och behålla greppet om kvalplatsen? Det enkla svaret tror jag är; jajjemen, här vinner gulsvart.
Tips: 1-3.

Sollebrunn – EFFK/Nossebro/Främmestad
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Jumbofinal och Sollebrunns sista chans att leva vidare i kampen om fortsatt division 3-spel. Det finns inget annat än seger och om Johanna Ekelund, Matilda Karlsson och kompani sätter dit ett par baljor kan det mycket väl gå vägen. Då blir det en spännande sista omgång i bottenstriden.
Tips: 3-2.

Spark – Hemsjö
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Måndagens derby kan mycket väl bli avgörande i kampen om att undvika att bli sämsta lokala gäng i Trollhättesexan. Spark är tre pinnar efter HIF och behöver en seger här. De lila har pendlat i prestation under hösten och kan mycket väl vinna om de får in en fullträff. Men Hemsjö har varit mer stabilt efter sommaren och får gälla som knapp, knapp favorit.
Tips: 3-4.

Lämna en kommentar