ANNONS:
ANNONS:

”Det kommer bli tufft, men vi är redo”

Kronängs IF har gått från sexan till fyran på några år. I kväll tar de emot Alingsås IF i en ren seriefinal där vinnaren tar ett stort steg närmare division 3.
– Vi ser fram emot matchen, säger Rares Bota, som tränar Kronäng tillsammans med Vedad Aganovic.

Kronängs IF har radat upp segrar i division 4 på senare tid och för ett par veckor sedan smet Boråslaget förbi AIF i tabellen. Trots att man som mest var åtta poäng efter grönvitt.

– På slutet har vi inte spelat vår bästa fotboll men ändå lyckats vinna matcherna. Vi har ridit på en framgångsvåg och haft lite flyt. Men samtidigt har vi tagit en match i taget och bara kört på utan att titta för mycket uppåt i tabellen. Så att vi har det här läget nu mot Alingsås känns som en bonus, säger Rares Bota, som gärna minns tillbaka på vårens möte lagen emellan.

– Vårt försvarspel var nyckeln den gången, men vi lyckades också straffa dem med våra omställningar. Men sen hade vi rejält flyt i slutet när de hade två riktigt bra chanser att kvittera.

För Alingsås IF:s del har målet hela säsongen varit att vinna serien. Egentligen ända sedan krysset på Brogårdsvallen för snart ett år sedan som innebar degradering från trean har det pratats om återtåget. Inte minst sedan Niklas Klingberg togs in som ny tränare och omedelbart deklarerade att det var en återkomst till division 3 som var målet.

För Kronängs IF är situationen lite annorlunda. För fyra år sedan harvade man i sexan, en bra bit från en seriefinal i fyran.

– Det kom in mycket kunnigt folk i föreningen och satsningen har ökats allt eftersom. En del av den satsningen var att jag och Vedad kom in som tränare, men vi har även fyllt på med en eller ett par spelare varje år, säger Rares Bota, som berättar att målet före säsongen var att lösa minst en kvalplats.

– Vi missade kvalet i fjol med ett måls marginal. Så vi hade ett spelarmöte ganska direkt efter den matchen och diskuterade framtiden. Jag och Vedad ville ha en satsning från truppen och det har killarna svarat upp emot. Vi förstärkte lite i vintras och har haft en ganska hög träningsnärvaro hela säsongen, och föreningen står också bakom satsningen och vill upp i division 3. Personligen tycker jag också att Borås som stad behöver ett lag i trean för att det inte ska bli för stort glapp.

19.30 sparkas seriefinalen igång på Kronäng Arena. Hemmalaget har en spelare avstängd, men annars är det ett lag i harmoni som ska försöka spöka för Alingsås IF ännu en gång.

– Framför allt ska det bli väldigt roligt, så vi ser fram emot matchen. Klart att AIF har ett bra lag och det kommer att bli tufft, men jag tycker att vi är så redo som vi kan vara, avslutar Rares Bota.

Lämna en kommentar