Holmalund tog andra raka

Från kvartsfinalerna och framåt finns vi på plats i Vårgårda och rapporterar från Sparbanken Cup. Häng med på sidan för senaste nytt.

Efter avklarat gruppspel var det framåt sen eftermiddag dags för kvartsfinaler. Noterbart är att fjolårsfinalisten Vårgårda IK spelades bort av Säven/Hol och Annelund i gruppspelet. Här kan ni läsa en kort sammanfattning av varje match.

KVARTSFINALER

Holmalund – Vårgårda IK FK  6-3 (1-2 efter str)
Kort om matchen: HIF hade mest boll och efter tre minuter tryckte Tobias Nordgren in 2-2 på en ribbretur. Kort därefter placerade Felix Martinsson snyggt in 3-2 till Holmalund, men det tog inte många sekunder för Albin Gashi att stöta in kvitteringen. Mitt i matchen styrde måltjuven Jonathan Liljedahl in 4-3 till HIF och när Daniel Svensson en stund senare sköt 5-3 kopplade HIF greppet på allvar. Jonathan Liljedahl ordnade 6-3 på en snygg volley och efter det var dramatiken borta, och Holmalund kunde spela av de sista minuterna utan att förta sig.
Matchens lirare: Felix Martinsson, Holmalund.

Herrljunga – Gerdsken  6-5 (3-1 efter str)
Kort om matchen: GBK hamnade skrynkligt till efter straffarna och HSK hade heller inga större problem med att försvara sig de första minuterna. Jim Olsson gjorde en bra räddning på ett närskott från Jacob Borg, annars var det tunnsått med klara lägen. Med sex minuter kvar stack istället HSK upp i ett av få anfall och Fidan Tahiri gjorde inget misstag när chansen dök upp utan satte dit 4-1 i taket. När GBK satsade på en extra utespelaren tog det bara några sekunder innan Joel Sand gjorde 5-1 i det övergivna målet. Marco Stua reducerade ganska omgående men tiden var för knapp för GBK. Berat Berisha stötte in 5-3, men Fisnik Tahiri var smart när han gjorde 6-3 när GBK-spelarna diskuterade med domaren. Slutminuten blev dramatisk när Agaton Lindeman nickade in en gulsvart reducering och Deniz Aydin forcerade in 6-5, men under den halvminuten som återstod kunde HSK freda sig.
Matchens lirare: Jacob Borg, Gerdsken.

Alingsås IF  – Annelunds IF 2-5 (1-3 efter str)
Kort om matchen: Marcus Johansson skapade matchens första chans när han dyngade en vänster i stolpen. Men istället var det Jesper Blom som distinkt satte dit 4-1 till Annelund efter knappa fyra minuter. Alingsås hade mest boll, men Annelund försvarade sig med samma metod som skickade ut VIK i gruppspelet. Rickard Hedberg sulade sig fram på ett elegant sätt och var nära att reducera, men träffade målvakten Anton Forsberg i ansiktet. Nästa chans var ännu bättre när Axel Heljegård och Marcus Johansson var igenom men de sparkade ihop och det slutade inte bättre än med en befarad knäskada på Johansson. När spelet var igång igen var matchbilden densamma. Alingsås försökte mest men Annelund försvarade sig bäst. Axel Heljegård reducerade till 4-2 med två minuter kvar, men mer dramatik än så blev det inte. Annelund till semifinal med 5-2 efter att Gabriel Holmén nätat i slutsekunderna.
Matchens lirare: Anton Forsberg, Annelund.

Säven/Hol – Södra Härene 4-3 (1-2 efter str)
Kort om matchen: David Andersson gjorde en av dagens finaste strutar när han dundrade in 3-1 till Södra Härens efter 50 sekunder.  Säven/Hol fick hjälp av ett turligt självmål till 3-2, och kort därefter var det utjämnat när Albin Hägg höll sig framme från nära håll. Med fem minuter kvar vad vändningen ett faktum när David Hall sköt 4-3 till Säven/Hol. Efter det var det en jämn match där Härens jagade kvittering. Det fanns ett par bra möjligheter men Anton Näverstedt släppte inga fler bollar förbi sig. Härens satsade på en extra utespelare i slutet, men det bar ingen frukt utan Säven/Hol höll undan och vann med 4-3.
Matchens lirare: David Hall, Säven/Hol.

SEMIFINALER

Holmalund – Herrljunga 5-4 (1-2 efter str)
Kort om matchen: Efter tre minuter var det utjämnat när Tobias Norgren sköt 2-2 på en fin passning av Felix Martinsson. Efter det stod det och vägde fram tills att Jonathan Tedeborg placerade in 3-2 och satte Holmalund i förarsätet. Den platsen släppte man sedan inte utan kunde kontrollera resten av matchen ganska väl. Daniel Svensson krutade in 4-2 och Tobias Nordgren placerade in 5-2. HSK svarade med en högerslägga från Adam Gelotte, och när Tobias Holmén gjorde 5-4 från nära håll med två och en halv minut kvar uppstod viss dramatik. Felix Martinsson och Jonathan Liljedahl var nära att stänga matchen men snuvades båda av Jim Olsson, men när Fisnik Tahiti sköt matchens sista skott över var HIF i final.
Matchens lirare: Tobias Nordgren, Holmalund.

Annelund – Säven/Hol 3-4 (2-1 efter str)
Kort om matchen: Adam Andersson gjorde matchens första spelmål när han krutade in 2-2 på frispark. Jesper Blom var snubblande nära att återge Annelund ledningen men Anton Näverstedt svarade för en vass reflexräddning. Efter det var det en härlig kamp vi fick se. Säven/Hol skapade något mer och med fem minuter jobbade Niklas Lundstedt fram en straff. Den förvaltade Jonas Andersson på bästa sätt och gav Säven/Hol ledningen. Men Annelund svarade med drygt två minuter kvar när Tobias Andersson hittade bortre burgaveln från snäv vinkel. 3-3 stod sig matchen ut – trots att det inte saknades chanser – och det blev sudden death. Även där såg tiden ut att rinna ifrån båda lagen, men i sista spelminuten innan straffar väntade slog Pontus Sölvasson till och sköt Säven/Hol till final.
Matchens lirare: Anton Näverstedt, Säven/Hol.

FINAL

Holmalund – Säven/Hol 5-4 (1-2 efter str)
Kort om matchen: Säven/Hol fick en pangstart när Jonas Ek satte dit 3-1 efter bara ett par minuter. Men bara sekunder senare låg bollen i andra nätet efter ett självmål och efter det fortsatte målen att trilla in. Kenan Aliu gjorde 4-2 innan Jama Makindu svarade med 4-3 strax där på. Efter det lugnade det ner sig något innan Daniel Svensson mycket elegant placerade in 4-4 vid den bortre stolpen. Holmalund fortsatte att skapa mest, bland annat var Sebastian Sannestål millimetrar från att ge HIF ledningen. Sista delen av matchen blev något avvaktande, men en stor chans att avgöra dök upp. Felix Martinsson blev helt fri, men Anton Näverstedt vann den duellen och det blev förlängning även i finalen. Säven/Hols Kenan Aliu fick första läget att avgöra i sudden death men Linus Krantz kom ut bra och avvärjde. Istället slog Daniel Svensson till för Holmalund när han fick de rödas första stora möjlighet i förlängningen. Bollen i nät, och HIF tog andra raka guldet i Sparbanken Cup.
Matchens lirare: Sebastian Bülow Andersson, Holmalund.