ANNONS:
ANNONS:

Division 1-spelare intresserad av Vårgårda

Vårgårda IK kan få ett högklassigt nyförvärv till nästa säsong. David Lager, med Herrljunga SK som moderklubb, kan komma att ansluta från Skövde AIK.
– Väljer jag att stanna i närområdet är Vårgårda klart intressant, säger 20-åringen.

David Lager

David Lager slog igenom i division 3 med Annelunds IF för några år sedan. Det gjorde att Häcken fick upp ögonen för Herrljungakillen, men efter ett par säsonger i Göteborgsklubben blev Skövde AIK i division I nästa klubbadress.

– Vi har haft ett tungt år och jobbat i motvind hela tiden. Och mitt kontrakt gick ut nu för ett par veckor sedan, säger David Lager.

SAIK blev nästjumbo i ettan och degraderades därmed till division 2. Men om David Lager blir kvar är i dagsläget ganska tveksamt.

– Det lutar åt att jag vill ha en nytändning, även om Skövde har sagt att jag kan bli en av spelarna de bygger laget kring nästa år. Men det finns några andra klubbar som jag har haft kontakt med.

Lager har tränat med sitt gamla gäng Annelund, men om det blir en lokal klubbadress 2015 talar det betydligt mer för att han hamnar i Vårgårda IK.

– Jag har träffat Peo Häggström och Gabor Hacker och fick ett väldigt bra intryck av klubben. Det verkar som att de ska satsa på att vinna trean nästa säsong, så det känns klart intressant även fast det är ett kliv nedåt i seriesystemet.

Innan en ny klubb bestäms ska David dock ta ett beslut om livet utanför fotbollen. För tillfället arbetar han som lärare i Herrljunga (kollega med Peo Häggström och Stefan Strind), men han har planer på att börja plugga i Karlstad.

– Jag har pratat med Karlstad BK, och de hörde även av sig inför förra säsongen. Så bestämmer jag mig för att plugga är det ett jättebra alternativ. Men blir jag kvar här i Herrljunga blir det en klubb jag kan pendla till och då är Vårgårda absolut ett alternativ.

Lämna en kommentar