ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 3 MELLERSTA

Två topplag. Ja, det tror jag att Vårgårda IK och Holmalunds IF blir nu när det blivit dags att tippa mellersta trean.

Vårtipset

Efter att ha gjort lite efterforskningar hittar jag på förhand endast ett lag som kan hindra oss från en lokal seriesegrare. Tibro AIK har spelat många säsonger i tvåan och har enligt uppgift inte tappat särskilt många spelare. IFK Skövde kommer också från tvåan men känns inte lika starkt och jag tror inte det räcker till omedelbar uppflyttning.

Istället tror jag att Holmalund och Vårgårda slår sig in på topp tre. I vilken inbördes ordning är en delikat fråga att svara på, men jag väljer att ge Vårgårda tipset som bästa lokala lag. Även om André Nilsson kanske är bäst i trakten är känslan att VIK har fler spelare med en högre högstanivå än vad HIF har. Dessutom känns kollektivet VIK någon starkare och jag tippar att firma Häggström-Strind leder laget till en kvalplats. Men det krävs nog att någon av anfallarna får till det framför mål och i alla fall kommer upp i tvåsiffrigt. För HIF:s del hänger mycket av offensiven på André. Är han skadefri kanske det kan bli bättre än den här tredjeplatsen, men får han problem känns offensiven aningen tunn. Visserligen finns det ruskig snabbhet i Oliver Östlind och Markus Wiland, och en man som Adam Axede tillför stabilitet. Men att allt ska falla på plats så att det räcker till topp två redan i år känns nästan för bra. Även om man så klart önskar en total rödvit och lokal dominans i toppen av tabellen.

I botten tror jag att nykomlingarna IFK Mariestad och Åsarp/Trädet får det tufft. Även BAIK sägs ha tappat i slagstyrka, och borde få kriga runt strecket tillsammans med Ulricehamn och Götene.

1) Tibro AIK
2) Vårgårda IK
3) Holmalunds IF
4) IFK Skövde FK
5) IFK Tidaholm
6) Gnosjö
7) IFK Falköping
8) Götene IF
9) Ulricehamn IFK
10) Borås AIK
11) Åsarp/Trädet FK
12) IFK Mariestad

Läs mer om VIK och HIF under Silly Season.

Lämna en kommentar