ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 4 SÖDRA

Gerdskens BK eller Alingsås IF? Känslan är att båda två kan utmana om seriesegern i södra fyran i år.

Vårtipset

Precis som i fjol tror jag att vi får en rafflande toppstrid i södra fyran. Kinna har värvat namnkunnigt från Norrby och borde göra en betydligt bättre säsong nu än i fjol. Jag har chansat med dem som tvåa i mitt tips, med ett Alingsåslag på varje sida. Men inte heller Fristad eller Göta lär vika ner sig i första taget i kampen om topp tre.

GBK har tappat ett par rutinerade pjäser men det finns fortfarande gott om erfarenhet i laget. Dessutom har de yngre tagit ytterligare kliv och är nu redo att göra skillnad på den här nivån. Det krävs dock att någon tar på sig rollen som målskytt, för till mångt och mycket är det bristen på en riktigt vass avslutare som grusat seriesegern de senaste åren. Den mannen kan bli Elvir Ramadani, men det kan också bli någon av de yngre som blommar ut på allvar den här säsongen. Varför inte Gustav Blomgren som får lovord från alla håll?

I Alingsås IF har Andreas Johansson varit så dominant på försäsongen som man trodde att han skulle vara. Det är så klart mycket som ska klaffa för att vinna en serie, men får de gröna in en fullträff kan det räcka ända till division 3. Utöver bröderna Johansson finns det matchvinnartyper i Rickard Hedberg och Jocke Larsson, och dessutom ett helt koppel av rutinerade division 4-spelare. Plus då Felix Hjertqvist Jonsson som tog Alingsåsfotbollen med storm i fjol när han debuterade i A-laget. När jag kokar ihop alla grönvita ingredienser känner jag doften av division 3, och därför hamnar de också överst i mitt tips.

1) Alingsås IF
2) Kinna IF
3) Gerdskens BK
4) Göta BK
5) Fristad
6) Hestrafors IF
7) Skene IF
8) Kronängs IF
9) Gällstads FK
10) Skepplanda BTK
11) Byttorps IF
12) Torestorp/Älekulla

Lämna en kommentar