ANNONS:
ANNONS:

Division 5 mellersta

I dag tippar vi det lokala getingboet som finns i mellersta femman.

Toppen: Äspered har förstärkt med bland annat VIK-bekanta Mattin Najafi och Arjan Mostafa och måste gälla som favorit här. Valtorp var tvåa i fjol och Fristad kommer från fyran och kan båda utmana.  Tvärred/Vegby som är tungt att möta och har förstärkt från Ulricehamn och Dalstorp kan också vara en joker som blandar sig i det hela.

Botten: Jag tror vi har en bottentrio i Sparsör, Tomten och Östadkulle. Där handlar det som vanligt om att vinna rätt matcher för att hålla sig på rätt sida strecken.

Med lokala ögon: Säven/Hol hade tunn trupp i fjol och har inte lyckats bredda den någonting i vinter. Blev trea i fjol, men jag tror att serien är bättre i år och tror då att Per Krantz mannar trillar ner ett par pinnhål.

Annelund och Herrljunga överlevde precis utan kvalspel i fjol och jag tror det blir ungefär samma visa i år. Kanske att Krille Holméns återkomst som tränare ihop med Johan Bengtsson kan ge Annelund lite mer stadga, och i mitt tips behåller jag AIF som storebror i kommunen. Herrljunga har harvat runt kvalstrecket i flera år nu och min gissning är att det blir så även i år, om inte Richard Wartmarks återkomst höjer nivån ett snäpp överlag?

ÖSK vann sexan men har på senare år haft svårt att etablera sig i division 5. Jag tror det finns risk för ett liknande scenario nu under 2021, men kanske att Niclas Springhs gäng kan knipa en kvalplats. Men i tipset får gulsvart finna sig i att ligga under strecket.

 1. Äspered
 2. Valtorp
 3. Fristad
 4. Tvärred/Vegby
 5. Säven/Hol
 6. Falköpings FK
 7. Annelunds IF
 8. Herrljunga SK
 9. Grolanda/Floby
 10. Tomten
 11. Östadkulle SK
 12. Sparsör

Lämna en kommentar