ANNONS:
ANNONS:

Division 6 Vara

I dag siar vi om våra två Bjärkelags chanser i Varasexan.

Toppen: Arentorp/Helås har förstärkt med ett par tunga namn sedan tredjeplatsen i fjol och får mitt tips som seriesegrare här. Främsta utmanare tror jag finns i Tråvad/Larv – fin säsong i fjol – och från femman degraderade Levene/Skogslund.

Botten: Jag tror vi har en bottenkvartett i Vedum, Alvhem, Åsaka och Hjärtum. Hur poängen fördelas i matcherna de lagen emellan kommer att avspegla sig i sluttabellen.

Med lokala ögon: Sollebrunn gjorde en fin säsong i fjol när man var med och utmanade om en kvalplats ända in i sista omgången. Nu är det andra året med Thomas Magnusson som tränare och laget har i vinter bytt lite spelare med lokalkonkurrenten Stora Mellby.

SMSK har å sin sida ny tränare i Jörn Stuve, och det blir lite av en nystart efter den ettåriga sejouren i femman och efter flera år med Jörgen Andersson som tränare. Nu är truppen betydligt yngre och mer oprövad, och därför tror jag inte på en plats i den absoluta toppen i en tuff konkurrens på övre halvan.

Sollebrunn tror jag inte heller på fullt ut som ett topp tre-lag, men efter det fina fjolåret tror jag att SAIK har något bättre utgångsläge än grannen. De enskilda derbymatcherna är så klart vidöppna, och mitt SMSK-hjärta hoppas så klart på en annan ordning i verklighetens tabell än i mitt tips.

 1. Arentorp/Helås
 2. Tråvad/Larv
 3. Levene/Skogslund
 4. Sollebrunns AIK
 5. Lödöse/Nygård
 6. Stora Mellby SK
 7. Trollhättans FF
 8. Elmer/Fåglum
 9. Åsaka
 10. Vedum
 11. Hjärtum
 12. Alvhem

Lämna en kommentar