ANNONS:
ANNONS:

Dubbla derbyn på listan

Ännu en fotbollshelg står för dörren. Vi har listat de på förhand hetaste matcherna.

Alingsås IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Svårtippat derby där jag håller GBK som det något jämnare och mer stabila laget. Det gjorde jag å andra sidan även i våras när AIF vann en tillknäppt match med 1-0. Poängbehovet är stort för båda lagen som jagar kvalplats uppåt respektive säker mark i mitten, och det gör inte det hela enklare att tippa. Jag tror på en ny jämn och kanske avvaktande matchbild, där utgången blir var sitt mål och var sin poäng.
Tips: 1-1.

Stora Mellby SK – Sollebrunns AIK
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Prestigeladdat Bjärkederby där klubbarnas gemensamma damlag inleder med match mot Toarpalliansen. Gamle SMSK-tränaren Nils ”Tidan” Johansson är inbjuden för att förgylla dagen på Brynet ytterligare. Matchen då? Vill ju självklart inte jinxa något, men att inte ge tecknet till SMSK vore detsamma som att tappa trovärdigheten. SAIK inledde hösten svagt förra veckan medan SMSK jagar årets elfte raka seger. Men som brukligt betyder tabellägen något mindre i derbyn än i övriga matcher så hemmalaget måste komma upp i nivå för att vinna här.
Tips: 3-1.

Skoftebyn – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Hyperintressant toppmöte där förloraren halkar lite efter i kampen om andraplatsen. Båda lagen inledde hösten starkt, men här håller jag Skofta som knapp favorit hemma på konstgräset. Men får HIF till försvarsspelet finns det ju alltid kvalité framåt nog för att avgöra även den här matchen.
Tips: 3-2.

Annelunds IF – Rångedala
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: AIF fick en bra start på hösten förra veckan och här ska man vinna igen om man kommer upp i nivå. En seger skulle också understryka en mycket fin grönvit säsong så här långt, och man ger sig in i kampen om ”best of the rest” efter topptrion.
Tips: 5-2.

IK Rössö – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Seriefinal och Rössös sista chans att ge AFC en match i toppen. Avståndet inför matchen är åtta poäng så det finns marginal för AFC, som dock måste höja sig avsevärt jämfört med förra veckan då man inte stod att känna igen. Viktigt att studsa tillbaka här, men jag tror det blir stenhårt.
Tips: 1-1.

Nordvärmland – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Svår – och långväga – bortamatch för VIK som tycks ha tappat modet att vinna. Kanske kan det passa att åka till de värmländska skogarna och hitta tillbaka till tryggheten som krävs för att hålla ihop det i 90 minuter? Ja, chansen finns, även om mitt tecken blir ett kryss. Det vore i för sig ett välkommet trendbrott med en poäng för Tobias Edenviks mannar.
Tips: 2-2.

Skoftebyn – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: En match där Frisco ska vara favorit om man tittar i tabellen. Givetvis inte bara att hämta tre poäng, men fortsätter de blåklädda på den inslagna vägen finns goda chanser att ta en ny trea.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar