ANNONS:
ANNONS:

Dubbla knäskador för Holmalund

I somras vann Holmalunds F16 Gothia Cup. Men Lisa ”Töllsjö” Johansson fick inte vara med på resan mot guldet då hon skadade knäet redan i första matchen.
– Just nu känns det väldigt tungt, säger Lisa efter beskedet att korsbandet är av.

Lisa Johansson.
Lisa Johansson.

Det är en deppad Lisa ”Töllsjö” Johansson, född år 2000, som berättar om sin svåra knäskada.

– Det var en vändning där knäet vek sig, så det var ingen närkamp direkt. Jag kände med en gång att det kunde vara något allvarligt, även om man så klart inte ville tro att det var korsbandet, säger Lisa.

Men två veckor efter smällen i Gothia kom det dystraste av besked, och nu blir det operationsbordet nästa.

– Den tredje oktober har jag fått tid men det tar ju mycket tid även efter det. Det blir väl framåt nästa sommar som jag kan vara med och spela för fullt igen. Just nu känns det riktigt tungt, men jag ska tillbaka till fotbollsplanen, det finns inget annat för mig.

Johansson är en av de spelare som är skriven i F19, men har hela våren tränat regelbundet med A-truppen. Hon startade i den avgörande kvalmatchen mot IFK Nyköping i höstas, men har ännu inte debuterat i Elitettan. Som smeknamnet antyder har hon Töllsjö som moderklubb.

– Jag bor kvar i Töllsjö men det tar bara 20 minuter till Alingsås så det fungerar bra att pendla, säger 16-åringen.

Som om inte Johanssons knäskada vore nog har även mittbacken Sara Svensson drabbats av samma öde. Hon vred sönder knäet någon vecka senare, så inte heller för Svensson blir det någon mer fotboll under 2016.

Sara Svensson har skadat korsbandet och spelar inte mer fotboll i år.
Sara Svensson har skadat korsbandet och spelar inte mer fotboll i år.

Lämna en kommentar