Dystert slut för Holmalund

TV: Holmalunds IF fick en tråkig start på Elitettan. Limhamn/Bunkeflo vände 0-2 i paus och gjorde 3-2 på matchens sista spark och tog med sig alla tre poängen hem till Malmö.
– Det suger i både benen och skallen, suckar Caroline Berling.

Gästande Limhamn/Bunkeflo började matchen piggast och skapade ett par farliga chanser. Michaela Johansson fick bollen av en slump, men friläges räddades av färska HIF-keepern Noora Matikainen. På den efterföljande hörnan fick Matikainen sträcka ut ännu en gång och lyckades tippa bollen i ribban när Malin Gunnarsson slog till på volley.

Men efterhand jämnade Holmalund ut spelet. Bortalagets anstormning kom av sig och HIF lyckades förlägga delar av spelet på offensiv planhalva. Och när väl första chansen dök upp, ja då var avslutet kliniskt. Sandra Augustsson slog till med vänsterfoten från straffområdeslinjen och gav Holmaluns ledningen.

Efter det var halvleken relativt jämn. Heather Williams brände ett friläge och Michaela Johansson lobbade strax över Noora Matikainens ribba. När 21 spelare gick och väntade på pausvilan passade den 22:a i form av Heather Williams på att roffa åt sig bollen nere vid hörnflaggan, driva inåt i banan och servera Amalia Arvidsson öppet mål vid den bortre stolpen. 2-0 var ett faktum, och HIF gick in till omklädningsrummet med en tvåmålssledning i ryggsäcken.

I andra halvlek dröjde det dock bara tio minuter innan reduceringen kom. Noora Matikainen släppte en billig retur och Olivia Welin rakade utan problem 2-1 i tom bur. Matikainen hann sedan rädda ett friläge innan hon fick ge sig från elva meter. Emilia Hafström gjorde ner en motståndare och lagkapten Anna Welin bredsidan in 2-2 från straffpunkten.

I mitten av halvleken lyckades Holmalund jämna ut spelet igen. Nicole Fallqvist och Olivia Sultan kom in med ny energi och Heather Williams jagade som ett hungrigt lejon ensam där framme. Sista tio minuterna ökade dock Limhamn/Bunkeflo farten igen och HIF såg allt mer trött ut. Josefin Rydle träffade ribban och Anna Welin var ytterst nära att näta, men Matikainens fingertoppar styrde bollen just utanför.

För Holmalund fick Heather Williams det stora läget att avgöra. Men Josephine Frigge i gästernas målbur stod i vägen och det hela såg ut att sluta 2-2. Men då, när klockan passerat 90 minuter slog gästerna till. Holmalund tappade bollen på offensiv planhalva och omställningen kom snabbt och skoningslöst av skåningarna. Johanna Edjelind rundade Noora Matikainen och bredsidade in segermålet.

– Tyvärr blir vi för långa i laget i andra halvlek, och när vi blir det orkar vi inte riktigt. Sen tappar vi för mycket boll och då straffar de oss, sa Caroline Berling.

Noora

Heather Williams kommer tillföra mycket i Holmalund.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Vårgårda IK – IFK Falköping 2-0
Mål: Jocke Berg, Adam Wahlin Borhammar.

IFK Tidaholm – Holmalunds IF 0-1
Mål: Sebastian Mårtensson.

1 svar på ”Dystert slut för Holmalund”

1. Ni var grymma Holmen, jävligt synd att ni inte fick med er minst en poäng…fyfaan vilken härlig spelare ni har i laget i Heather Williams, varje tränare vill absolut ha sådana spelare…kriga på Holmen, och Prode’r, börja medWilliams på topp från start så kommer hon springa ifrån vilket försvar som helst