EFFK vände mot Sollebrunn

TV: Sollebrunns AIK lyckades inte ta andra raka DM-segern, utan Elmer/Fåglum vann med 3-2 på Nya Bjärkevi.
– Tråkigt, jag tycker att vi är bättre än dem, säger SAIK-tränare Fredrik Bengtsson.

IMG_5935
Alexander Grann nätade för SAIK.

Sollebrunn visade långa stunder av matchen att laget har ett spel som bygger på eget bollinnehav. Rasmus Persson höll ihop mittfältet, Filip Johansson och Christoffer Frisk var pigga på kanterna och längst fram var Alexander Grann alltid ett orosmoment för EFFK:s backlinje.

Det var också Grann som på egen hand gjorde 1-0. Han bröt in i straffområdet och tog sin egen retur och rullade in ledningsmålet. Gästerna hade förtvivlat svårt att skapa något av värde, och det dröjde en halvtimma innan första farligheten dök upp. På den kvitterade dock Johannes Algebäck på en väl avvägd lobb över Jimmy Johansson.

Alexander Grann avslutade halvleken med att skjuta just utanför i fritt läge, men SAIK skulle istället ta ledningen tio minuter in i andra akten. Kevin Andersson slog en frispark, och efter att Grann banat väg vid den första stolpen kunde Christoffer Frisk forcera in 2-1. Rättvist, och ganska logiskt vid den tidpunkten.

Men sista 20 minuterna tog Elmer/Fåglum över taktpinnen. Hemmalaget gjorde några byten och kanske att det störde rytmen, för det egna anfallsspelet kom av sig samtidigt som EFFK blev allt farligare framåt.

Filip Landqvist kvitterade till 2-2 och med cirka tio minuter kvar avgjorde planbäste Andreas Blom för bortalaget. Båda de målen kom till efter inspel från kanterna.

– Vi tappar boll i fel lägen och de ställer om på oss. Det var lite synd, tråkigt att åka på en sån här förlust, säger Fredrik Bengtsson.

Nedan finns en videointervju med Fredrik Bengtsson.

I dagens andra DM-match på herrsidan vann Södra Härene mot Grimsås med 5-3. Peter ”Peno” Andersson gjorde hattrick, medan Edd Sambrandee och Christoffer Hansson satte dit var sitt.

På damsidan vann Sollebrunns borta mot Lidköpings FK Akdemi med 4-1. Målskyttar var Elin Svensson 2, Gabriella Jonsson och Lisa Andersson. I samma grupp vann Alingsås KIK med 3-0 efter w.o av Rackeby. Även HIF Akademi har spelat och det blev vinst med 8-1 mot Äspered. Beatrice Persson var stekhet med fem fullträffar medan Astrid Ahlander Johansson, Lisa ”Mini” Johansson och Molly Östlind gjorde var sitt.