ANNONS:
ANNONS:

ELITETTAN

I dag fortsätter det stora Vårtipset, nu med allt fokus på Holmalunds äventyr i Elitettan.

Det svåra andra året väntar för Holmalund. I fjol var man nykomling och gjorde ett klart godkänt första år, i synnerhet med tanke på den turbulens som var under säsongen.

Omsättningen i spelartruppen har varit relativt hög, och det är även en ny huvudtränare i Christer Stolt. Ett nytt spelsystem har introducerats och frågan är om inkörningen är klar eller om det tar några omgångar innan alla bitar är på plats.

Oavsett spelsystem handlar det till slut om individuella prestationer, inte minst i de avgörande lägena. Kan Moa Edrud växa ut till en målvakt som räddar poäng åt sitt lag? Kan Bea Persson spinna vidare på fjolåret och avgöra matcher? Kan Sandra Augustsson har samma procent i avsluten som i fjol våras? Eller kan någon annan blomma ut och bli pricken över i:et och sätta dit bollarna framåt? Och hur stor sig nyförvärven gentemot de som lämnat?

Som ni förstår anser jag att det finns ett antal frågetecken som behöver rätas ut för att jag ska tro på det här fullt ut. Jag både hoppas och tror att Holmalund klarar nytt kontrakt, men jag är inte övertygad om att det sker på ett lika stabilt sätt som 2016. Premiären mot Böljan blir betydelsefull och kanske också en fingervisning om hur HIF står sig då jag tror att Böljan är ett lag Holmalund bör ha bakom sig.

Toppen: Växjö var bra redan i fjol och har nu förstärkt laget ytterligare. De får mitt tips före hemmastarka Kalmar och forna storlaget Umeå FC.

Botten: Hovås/Billdal har tappat mycket spelare och borde få det svårt. Assi kan nog ta en del poäng på hemmaplan i Kalix, men jag tippar att de degraderas. Strax där över krigar Holmalund om att vara på rätt sida strecket.

1 Växjö
2 Kalmar
3 Umeå
4 AIK
5 IF Uppsala
6 Mallbacken
7 Östersund
8 Sundsvall
9 Kungsbacka
10 Holmalund
11 Västerås BK 30
12 Böljan
13 Assi IF
14 Hovås/Billdal

Lämna en kommentar