ANNONS:
ANNONS:

En fotbollsspelare är aldrig helt "ledig"

Den här onsdagen är det Elin Johansson som skriver veckans gästinlägg. Den här gången blir det mycket fokus på Holmalund och deras turbulenta vårsäsong.

Vinjett_Elin

Äntligen sommarledigt! Eller? Det känns lika konstigt varje gång det blir sommaruppehåll. Man har tränat varje vecka sedan januari och då lagt hundratals timmar för att förbereda sig för seriematcherna och sen vips så har man spelat hälften och man blir “ledig” i några veckor.

Jag använder situationstecken här för som fotbollsspelare är man aldrig helt ledig, tanken slår en dagligen att man kanske borde ta den där löpturen eller dra till gymmet för att hålla igång och inte tappa allt som man byggt upp under våren. Det ska för övrigt tilläggas att vissa lag håller träningar även under uppehållet och där jag kan ta mitt Holmalund som ett exempel där vi har lika många träningstillfällen under uppehållet som under säsong. Fast hade någon verkligen förväntat sig att Mikael Prodér skulle lämna Holmalyckan under sommaren? Snubben har ett engagemang jag verkligen beundrar och vissa gånger kan man tro att han flyttat in i städskrubben eller något nere på Holmalyckan… Vem vet?

Sommaruppehållet är även en tid för heta diskussioner om hur serierna faktiskt kommer sluta, då kan man så när lista ut vilka som kommer hamna högre respektive lägre ner i tabellraderna. Självklart kan mycket hända, vi är ju bara halvvägs men trots detta brukar serierna sluta någorlunda likt vårsäsongstabellen. Mitt egna Holmalund har det hittills gått riktigt bra för och vi vinner de där matcherna vi behöver samtidigt som vi har haft en del tur med resultaten i övriga matcher i serien.

Jag skrev för ett tag inlägg om den press som vi Holmentjejer känner och hur vi vill bevisa att vi är så bra som vi vet att vi kan vara. Jag måste säga att jag är otroligt stolt över mitt lag denna vårsäsongen för det är precis det vi har visat. Det har varit fruktansvärt turbulent med många frågetecken denna våren. Inför säsongen lämnade många och nästan halva startelvan byttes ut, vi hade även väldigt svåra träningsmatcher där resultaten var till stor del negativa. Sedan startade vi serien med en förlust, en vinst och en oavgjord och spelet satt inte riktigt och flera började tveka redan då. Det var också såklart en utmaning när Michael Rosén valde att kliva av och Prodér ersatte tillsammans med Sjöqvist mitt i seriematcherna.

Men trots all turbulens har vi fortsatt kriga och det gör att vi nu leder serien med 6 poäng över uppehållet och vi kan lugnt se fram emot hösten där många roliga matcher ska spelas. Hur kommer det då gå i höst? Jag tror det kommer gå väldigt bra. Vi är Holmalund och ger oss inte utan en fight och har vi startat så här bra ska det mycket till för att vi slappnar av och låter det glida oss ur händerna. Vi vet hur det känns att förlora precis på målsnöret då vi förlorade serien på målskillnad mot Lidköping efter att ha tappat poäng i näst sista omgången förra året och det ska inte bli så i år igen!

Det är dock klart sedan länge att vi tappar bland annat Stenseke, Eliasson och Jarl som alla studerar utomlands och dessutom ska Mathilda Larsson opereras och Sofia Andersson vet vi inte heller hur det blir med så visst finns det frågetecken men bakom oss har vi en Akademi som satsar stenhårt, återigen tack vare Mikael Prodér, och som kan fylla dessa platser till hösten. Jag är faktiskt inte alls nervös inför hösten för på något sätt känns det som att den där pressen har minskat något och det tack vare att vi infriat den alla hade på oss inför säsongen.

På något sätt har vi redan visat att vi kan behärska alla motgångar som riktas mot oss och använda det som styrkor istället och det gör att ingen kan begära så mycket mer av oss. Nästa vecka kör vi igång igen och sommaruppehållet är över och det ska bli ganska skönt att återgå till fotbollen för det är helt sjukt hur mycket man saknar att jaga den där bollen.

Vi i Holmalund har även en superhelg framför oss den 9­-11 augusti med 3 matcher på 3 dagar med höjdpunkten måndag den 11 augusti då vi möter Kopparberg/Göteborg i Svenska cupen. En riktig utmaning som jag tror alla kan njuta av så även om du håller på Holmalund eller inte så tycker jag att du ska ta och kolla på denna matchen för det kommer bli något alldeles extra!

Fakta Elin Johansson
Ålder: 20.
Bor: Göteborg.
Familj: Föräldrarna Benny och Malin och storasyster Ida.
Klubbar i karriären: Vårgårda IK, Sollebrunns AIK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar