ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Även den här veckan drar vi igång med en Bredsida.

Alingsås IF lyckades inte knipa andra derbysegern på en dryg vecka. Istället vann Gerdskens BK på Mjörnvallen med 3-1 och därmed har gulsvart fått en bra start på serien med fyra poäng på de två första matcherna. Kul också att ynglingen Hugo Thor (son till förre GBK-spelaren Magnus) fick sätta dit ett av målen. Efter två raka derbyn tycker jag mig se att det i år är väldigt, väldigt jämt mellan våra lokala lag. Två jämna matcher har det varit, och redan på onsdag är det dags för nytt derby när GBK och HIF drabbar samman på Gerdskenvallen.

…………..

Holmalund laddade upp för den matchen med en stabil insats när Hjo besegrades med 2-0. Viktigt att hålla nollan efter de många insläppta senast, och också viktigt att komma in i tabellen. Något som alla tre Alingsåslag gjort på ett ganska bra sätt de här två första omgångarna.

…………..

Vårgårda IK har däremot inte lyckats med samma sak. Borta mot Herrestad blev det torsk med 4-3 och det tycks i synnerhet vara försvarsspelet som inte kommit upp i nivå. Sex insläppta är för mycket på två matcher, så bakåt krävs det mer beslutsamhet och noggrannhet framöver. Dock positivt att målskyttet kommit igång – nu gjorde ju Mommo Abdulrahman två baljor till exempel. Men Peter Ijeh har inte fått någon flygande start på sejouren i VIK – det har han inte.

…………..

Säven/Hol hade ingen vidare premiär i lördags. Tippade topplaget Äspered visade sig vara klassen bättre och vann med 5-1 på Sävevallen. Tydliga siffror, även om något mål kanske var av det billigare slaget. Nya tag för Per Krantz gäng redan på torsdag när nästa match spelas.

…………..

Alingsås FC hade spelledigt i helgen för att istället ladda för match mot Jitex på torsdag. Där tror jag på ny seger för alingsåsarna.

…………..

Mitt Stora Mellby var ett av många lokala gäng som lirade träningsmatch i helgen. Sjövik vann med 6-5 på Brynet i en match som sviktade upp och ner i kvalité. Att det var länge sedan man spelade 90 minuter kändes i kroppen mest hela helgen efter slutsignalen i fredags kväll.

…………..

Kommande vecka är det flera lokala serier som drar igång. Det betyder att Vårtipset med assist av Skosalongen rullar vidare med flera serier de närmsta dagarna.

…………..

Alla som såg Danmark-Finland i lördags blev så klart berörda av det som som hände Christian Eriksen. Bara att tacka alla inblandade för raskt agerande som räddade mittfältarens liv.

…………..

I kväll är det dags för Sverige att kliva in i turneringen. En tacksam uppgift för svensk mentalitet att slå ur underläge i Sevilla och jag tror att det finns goda chanser till att knipa ett kryss.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”En liten Bredsida”

Lämna en kommentar