ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi sammanfattar den senaste tiden med en liten Bredsida.

Det har hänt mycket i Vårgårda IK den senaste månaden och man kan nog slå fast att nye tränaren Walid Dahir till stora delar tvingas bygga ett nytt lag. Den defensiva centrallinjen med Niklas Eriksson och David Lager är borta och på mitten har Albin Gashi försvunnit och Daniel Olafsson är högst osäker till spel på grund av skadeproblem.

Av de som hämtats in är Arjan Mostafa en färdig division 2-spelare medan övriga är mer osäkra kort. Men förhoppningsvis kan målvakten Simon Zupancic och mittbacken Anton Oscar bli ordinarie redan från start, och kanske kan man också hitta något guldkorn bland övriga nya.

VIK har också valt att ”flytta upp” ett antal spelare från VIK FK. En marknadsföring man kan ha åsikter om då de i samma veva som FK-laget lades ner var väldigt tydligt med att hela FK och hela IK numera var Vårgårda IK:s herrtrupp. I division 2.

Men visst, det är självklart roligt att yngre spelare från femman väljer att satsa så pass mycket på sin fotboll och samtidigt vara så pass duktiga att de bedöms vara med och konkurrera i division 2. Så all cred till dem – varav jag kanske tror mest på Simon Ödman som division 2-spelare redan nästa säsong.

………..

Ja, det blev alltså Norrby IF och Superettan för Albin Gashi. Traktens senaste stora talang som hösten 2018 slog sig in i division 2 för att sedan bli mer eller mindre ordinarie under 2019. Givetvis otroligt kul att Södra Härene via Vårgårda IK fått fram en export till Superettan, och jag tror också att detta var det bästa steget för Gashi.

En allsvensk klubb hade sannolikt inneburit plats i en U-trupp och jag är av den åsikten att har man väl tagit klivet till seniorfotboll är det bättre att stanna kvar där. Om Albin Gashi har det som krävs för att bli allsvensk kommer han nå dit även via Norrby IF.

Dessutom finns ju ett samarbete mellan VIK och Boråsklubben som gör att Albin skulle kunna matcha på Tånga hed även 2020. Men för hans skulle hoppas jag att han istället får lira i den blå Norrbytröjan.

………..

Christoffer Krabbe är nu presenterad av Gerdsken. En väntad övergång – och det ska bli kul om avige Krabbe kan bli den spelare som GBK saknat de senaste åren. Övriga anfallare bygger mycket på fart och fläkt, och då kan möjligen Krabbes egenskaper i den offensiva boxen vara det som gör att laget tar nästa steg. Spelartypen tror jag i alla fall är helt rätt, sen får vi se om han räcker till för att leverera även i division 3. Och då menar jag inte leverera som i 42 mål, utan mer som i 15-20.

………..

Säven/Hol ser ut att bli silly seasons förlorare. Utöver Krabbe har även Linus Bohlin och David Hall lämnat för division 3 – och det är givetvis ett stort tapp på det hela taget.

………..

AFC jobbar för fullt på att få ihop en slagkraftig trupp till nye tränaren Lars-Petter Björk. Nu tisslas det visserligen om att något nyförvärv är på gång, men jag måste ändå medge att jag är lite orolig. När Holmalund tog steget till Elitettan för några år sedan anslöt spelare som Jessica Julin, Noora Matikainen, Caroline Berling, Heather Williams och Sandra Augustsson. Och ändå klarades kontraktet med ”bara” 9 poäng.

Men vintern är inte slut och förhoppningsvis kan AFC lösa några etablerade spelare  – även om det är ett svårt – och kanske dyrt – pussel att lägga.

………..

Alingsås IF då? Tja, de har suttit ganska lugnt i båten även om de har gått lite plus under hösten. De avslutade ju också 2019 på ett bra sätt och kan nog byggda vidare med en ganska go känsla. Det skulle kunna vara något på gång här.

………..

Holmalund har lyckats knyta till sig en rad namn inför 2020. Jag hade fel om att André Nilsson skulle lämna och när han stannade gissar jag att det blev mer spännande att välja HIF som ny klubb. Nu ser det helt plötsligt ganska bra ut i det rödvita lägret.

………..

För egen del är benbrottet i foten så gott som läkt och jag kör både lite löpning och styrka. Inte nödvändigtvis med sikte på en ny säsong – även om jag tillhör släktet som måste använda fotbollen som morot för att klara av den övriga träningen. Men hur mycket fotboll det blir under 2020 är det ingen som vet ännu – inte ens jag själv.

………..

Snart är det jul och nyår och allt det där. Det betyder som vanligt två saker på sajten, dels en ”Årets…-lista” och dels att nästa års gästskribenter ska presenteras. Efter mycket arbete och många ödmjuka nej tack fick jag ändå ihop fem intressanta personer som alla har olika roller i den lokala fotbollscirkusen. Så det ska bli kul att släppa på namnen inom kort.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar