ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi drar igång en ny vecka med en liten Bredsida.

Helgens målkalas svarade Alingsås KIK för när de körde över Främmestad/EEFK/Nossebro med hela 11-0. Det var KIK:s första DM-match, och man kan lugnt säga att de kopplade ett grepp i den gruppen. Linnea Ström fortsatte att leverera när hon satte dit fyra baljor för sitt nya gäng.

…………..

ÖSK:s herrar tog andra raka segern när man slog Grimsås med 2-0. Nu väntar gruppfinal mot Töllsjö i sista rundan nästa helg.

…………..

Även Mjörn har två raka segrar efter 4-3 borta mot Lödöse/Nygård. Nu räcker en pinne mot Axvall nästa helg för att ta hem den gruppen.

…………..

För Södra Härene blev det en uddamålsförlust mot Källby. Det betyder två raka torsk, chans till avancemang borta och sista matchen blir ur den synvinkeln betydelselös.

…………..

Kommande helg vankas det derby mellan Herrljunga och Frisco. Den matchen måste Frisco vinna för att ha chansen att gå vidare. Detta efter att HSK vunnit helgens match mot Åsaka med 3-0 och därmed toppar gruppen medan Friscos torsk mot Igelstorp sätter kniven mot strupen inför derbyt.

…………..

Sollebrunn studsande tillbaka efter den klena insatsen förra helgen när man nu slog Rackeby med hela 6-1. Där gjorde Arvid Skolund – bror till Axel i GBK – två baljor.

…………..

För egen del blev det en halvleks spel när SMSK körde över ett svagt Alvhem med 8-0. På grund av en del sjukdomar blev min comeback kanske av någon vecka tidigare än planerat, med kroppen höll ganska bra för 45 minuter spel. Och motståndet var också på en tacksam nivå.

…………..

Annelund har haft en tung DM-resa hittills. Försluten förra veckan följdes upp med det något ovanliga resultatet 4-5 mot Skulltorp. Det betyder två raka nollpoängare och att DM-resan tar slut kommande helg.

…………..

Detsamma gäller Säven/Hol som läcker bakåt för tillfället. NU 2-5 mot Edsvära Norra Vånga och jumbo i gruppen efter två matcher. Men då ska det sägas att både Annelund och Säven/Hol hamnat i det övre skiktet och alltså spelar i på pappret bättre grupper.

På tal om Säven/Hols läckage bakåt. Lösningen kanske är att flytta ner Mattias Martinsson som mittback lika för bannat?

…………..

På damsidan tog Hemsjö andra raka storsegern när man slog Hyssna med hela 4-0. Även Södra Härene toppar sin grupp efter 2-0 mot Vedum, och de båda lagen har då så klart en bra chans att ta sig vidare.

Ser mörkare ut för ÖSK som av sjukdomsskäl inte kom till spel mot Kronäng. Ska inte ta gift på det, men tror inte det finns utrymme för flyttad match i den korta DM-säsongen utan att det blir förlust på WO och därmed är ÖSK borta ur den gruppen.

…………..

När det handlar om träningsmatcher var det ett par som blev inställda. Alingsås FC-Göteborgs DFF samt Holmalund-Hisingsbacka försvann i vad man kan anta ha varit coronavirusets svallvågor. Men några fajter blev i alla fall av, och där tog Friscos damer en ny seger när man vann mot Vänersborgs FK med klara 4-1. Det betyder att Krille Holméns gäng har idel segrar hittills under 2020.

…………..

Vårgårda IK gjorde enligt rapportera en bra match borta mot Vinberg. Men skärpan i sista sparken framför motståndarnas mål saknades, och då vann istället hemmalaget Vinberg med 1-0. Förhoppningsvis är målskyttet ett övergående problem för VIK, som dock inte imponerat särskilt mycket än så länge på försäsongen.

…………..

Gerdskens match mot Angered blev en målrik historia. Till slut fick GBK ge sig med 5-3 efter två mål av nye Albin Durguti samt ett av den allt annat än nye Fronken Johansson. Aldrig bra att läcka bakåt, men det finns ju några veckor att gnugga försvarsspel för Knicken och hans sorkar.

…………..

I mitt arbete följer jag just nu coronavirusets utveckling väldigt noga. I fotbollens värld är rekommendationerna just nu att man på vår nivå ska träna och spela precis som vanligt. Men med den restriktionen att man absolut ska hålla sig hemma om man visar upp förkylningssymptom. Så ställ inte in era aktiviteter i onödan, åtminstone så länge de här rekommendationerna kvarstår.

…………..

Satan va kul det var att lira match igen förresten. En blånagel blir så mycket enklare att ta när man i alla fall haft roligt under tiden den växte fram.

En annan reflektion från SMSK-truppen är den om Gustav Martins. En riktigt, riktigt fin vänsterback, som det var lätt att spela tillsammans med.

…………..

DM-grupperna spelas klart kommande helg. Här har ni grupperna inför avgörandet.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar